Apple: ‘Batterijprobleem iPhone 6S is productiefout’

Apple: ‘Batterijprobleem iPhone 6S is productiefout’

Het batterijprobleem dat zich bij een aantal iPhone 6S telefoons voordoet, wordt veroorzaakt door een fout in het productieproces van de accu. Het feit dat het toestel zichzelf ineens uitschakelt, ook al heeft de batterij nog genoeg vermogen, is geen bug, maar ingebouwde feature.

Dat zegt Apple in een verklaring op de Chinese site van het bedrijf, zo ontdekte Business Insider.

Eind november kondigde Apple een reparatieprogramma aan voor de iPhone 6S. Een groot aantal gebruikers had bij het bedrijf geklaagd dat hun telefoon spontaan uitviel, ook als de accu nog 30% of meer energie had. Het ging volgens Apple om een klein aantal vlaggenschepen dat uitgerust is met een batterij die in september en oktober 2015 is geproduceerd. Op de ondersteuningspagina heeft Apple nu een tool toegevoegd waarmee je kunt controleren of jouw iPhone 6S met een dergelijke accu is uitgerust.

Als dat het geval is kun je de batterij gratis laten vervangen door Apple. In dat geval moet je naar de Apple Store of Apple Premium Reseller gaan waar je de smartphone destijds gekocht hebt. Je moet van tevoren wel een back-up van je belangrijkste bestanden maken voordat je je toestel inlevert en het geheugen schoonvegen.

Aanvullende informatie

Meer wilde Apple eind november niet kwijt over de kwestie. Op de Chinese website van Apple komt het bedrijf met nieuwe details. Om te beginnen vertelt Apple dat het om een productiefout gaat waarbij de batterij langer dan gebruikelijk is blootgesteld aan lucht. Daardoor slijten de accu’s sneller dan gebruikelijk. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat het spontaan afsluiten van de iPhone 6S is geen bug is, maar een door Apple ontworpen feature om je smartphone te beschermen.

Letterlijk vertaald staat het volgende op de Chinese site:

“We found that a small number of iPhone 6s devices made in September and October 2015 contained a battery component that was exposed to controlled ambient air longer than it should have been before being assembled into battery packs. As a result, these batteries degrade faster than a normal battery and cause unexpected shutdowns to occur. It’s important to note, this is not a safety issue.

 We also want our customers to know that an iPhone is actually designed to shut down automatically under certain conditions, such as extremely cold temperature. To an iPhone user, some of those shutdowns might seem unexpected, but they are designed to protect the device’s electronics from low voltage.”

Ook bezitters van een iPhone 6 zouden bij Apple hebben aangeklopt met dezelfde klachten. Apple benadrukt in haar persreactie dat enkel de iPhone 6S is getroffen door dit euvel.

Touch Disease

Onlangs lanceerde Apple een reparatieprogramma voor de iPhone 6 Plus. Sommige exemplaren hadden last van een flikkerende streep boven in het scherm, waardoor de bediening bij de meesten te wensen over liet. Ook toen ging het volgens het Amerikaanse technologiebedrijf om ‘een klein aantal toestellen’. Helaas was Apple toen niet zo coulant als nu. De batterij laten vervangen kost je namelijk geen cent, om het scherm van de iPhone 6 Plus te repareren moeten klanten een bedrag van 167,10 euro op tafel leggen. De oorzaak van dit probleem ligt volgens Apple namelijk bij de klant zelf: het treedt pas op als het toestel enkele malen op de grond is gevallen en er daarna spanning op komt te staan, bijvoorbeeld doordat je hem in je broekzak stopt. Apple valt in deze kwestie dus niets te verwijten.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones