Apple CEO Tim Cook verdiende 85 miljoen in 2017

Apple CEO Tim Cook verdiende 85 miljoen in 2017

Tim Cook, directeur van Apple, mocht afgelopen jaar liefst 102 miljoen dollar, omgerekend 85 euro, op zijn bankrekening bijschrijven. Het grootste gedeelte van dit fortuin verdiende hij met zijn aandelen: Apple klimt nog steeds op de beurskoers.

Alhoewel de laatste berichten over de verkoop van de iPhone X anders doen vermoeden, gaat het nog steeds meer dan goed met Apple. Zo goed zelfs, dat Apple directeur Tim Cook het afgelopen jaar maar liefst 102 miljoen dollar op zijn bankrekening heeft mogen bijschrijven. Omgerekend is dit ongeveer 85 miljoen euro. Opvallend is dat het grootste gedeelte van dit geld niet zijn standaard salaris is. Afgelopen jaar verdiende hij namelijk ‘maar’ 3 miljoen, met daarbovenop ruim 9 miljoen aan bonussen. De echte vetpot voor de prominent ligt bij de beurswaarde van zijn bedrijf. Tim Cook is namelijk grootaandeelhouder van het bedrag en zijn belang in het bedrijf is op moment van schrijven maar liefst 90 miljoen dollar waard, zo onderzocht Bloomberg.

Tim Cook

‘Apple winkels leveren meeste omzet per vierkante meter’

Ook andere Apple prominenten hebben hun schaapjes op het droge. Zo bleek onder meer dat Luca Maestri, Angela Ahrendts, Johny Srouji, Dan Riccio en Bruce Sewell allen meer dan 3 miljoen dollar aan bonussen ontvingen over het afgelopen jaar. Zodoende is het gemiddelde salaris van hen ruim 20 miljoen euro, hierbij zijn aandelen en het standaard salaris inbegrepen. Angela Ahrendts, die over het winkelbeleid van de elektronicagigant gaat, had na de directeur het grootste loonstrookje. Zij streek over 2017 maar liefst 24 miljoen euro op. Niet gek ook, aangezien zij onlangs nog in het zonnetje werd gezet door Apple. De fysieke winkels behalen namelijk een recordomzet per vierkante meter. Geen enkele andere winkelketen in de verkoop van consumentengoederen weet zoveel te verkopen in verhouding als Apple.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X kwam op 3 november uit. Aanvankelijk leken de toestellen niet aan te slepen, zo populair waren ze bij consumenten. De afgelopen tijd bereiken ons echter meerdere berichten dat het toestel helemaal niet zo goed verkoopt als tot nog toe werd gedacht. Analisten vermoeden dat de oorspronkelijke snelle start grotendeels verklaard wordt door een kleine groep iPhone-enthousiastelingen die het toestel direct in huis haalden. De grote massa heeft echter weinig interesse in het toestel, zo stellen zij. De gemiddelde consument vindt het toestel ten eerste te duur. In Nederland betaal je voor het instapmodel 1159 euro, voor de uitgebreidere versie 1329 euro. Ten tweede zou het toestel weinig vernieuwend zijn. Enkel de Face ID functie wordt steevast genoemd als verkoopfactor.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones