29 januari 2015 door in Apple.

Smartphonegiganten Samsung en Apple gaan aan kop op de wereldwijde smartphonemarkt. De fabrikanten verkochten in het vierde kwartaal van 2014 beide evenveel smartphones en bezetten daarmee 19,6 procent van de totale wereldwijde markt voor smartphones.

Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

Apple maakte onlangs bekend het recordaantal van maar liefst 74,5 miljoen smartphones te hebben verkocht in het vierde kwartaal van 2014. Samsung maakte recent ook de kwartaalcijfers bekend, maar het bedrijf maakte daarbij geen melding van het aantal verkochte toestellen.

Onderzoeker Strategy Analytics schat echter dat dat aantal ook ligt op 74,5 miljoen. Dat zou voor het Zuid-Koreaanse bedrijf een daling betekenen van maar liefst 11,5 miljoen telefoons ten opzichte van een jaar eerder. Over heel 2014 gezien heeft Samsung het echter niet slecht gedaan. Met 317,2 miljoen verkochte smartphones is het aantal stabiel gebleven. Apple heeft met een aantal van 192,7 miljoen een stijging weten neer te zetten van 40 miljoen exemplaren. Er kan dus wel worden gesteld dat de onlangs gepresenteerde iPhone 6 en 6 Plus een succes kunnen worden genoemd.

3 jaar geleden

Het is voor het eerst in drie jaar dat Apple de koppositie weer in handen heeft. Het vierde kwartaal van 2011 was Apple voor het laatst lijstaanvoerder. Sindsdien is de trend geweest dat smartphonemakers steeds vaker kiezen voor Android als besturingssysteem. Vooral in opkopende economieën worden er miljoenen low-budgettelefoons verkocht. Dat heeft Apple er niet van weerhouden zich terug te knokken naar de gedeelde eerste plaats.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones