Apple gaat accu’s iPhone 5 vervangen

Apple heeft geconstateerd dat de accu van de iPhone 5 in sommige gevallen ineens minder lang mee kan, en gaat de accu daarom in enkele gevallen gratis vervangen. Dat meldt de telecomwebsite 9 To 5 Mac. Volgens de website zouden gebruikers zelf kunnen controleren of zij in aanmerking komen voor vervanging.

9 To 5 Mac ontdekte dat Apple een webpagina heeft geopend, waarbij het aankondigt om gratis de accu’s van bepaalde iPhone 5-modellen te vervangen. Via de site is het mogelijk om erachter te komen of klanten in aanmerking komen voor een nieuwe accu. Het zogenaamde accuvervangingsprogramma zou volgens Apple voornamelijk bedoeld zijn voor modellen van de iPhone die tussen september 2012 en januari 2013 verkocht zijn.

China en Amerika

Voor klanten uit China en de Verenigde Staten is het omwisselprogramma per direct beschikbaar. Deze klanten kunnen binnenkort dus al rekenen op een nieuwe accu van Apple. Andere iPhone 5-eigenaren kunnen vanaf 29 augustus aanspraak maken op een nieuwe accu. Klanten moeten hun iPhone 5 in dat geval opsturen naar een Apple-winkel of een door Apple geautoriseerde serviceprovider.

Accu vervangen

In sommige gevallen hebben klanten zelf al actie ondernomen, en is de accu van de iPhone 5 reeds vervangen. In dat geval kunnen iPhone 5-gebruikers hun geld voor een groot gedeelte terugkrijgen, aldus Apple.

Bij inlevering van de iPhone moet het toestel naar de fabrieksinstellingen worden teruggezet. Het vervangingsprogramma van Apple is beschikbaar tot 1 maart 2015. Volgens het Amerikaanse bedrijf zorgt de vervanging niet voor een langere garantietermijn op de iPhone.

Sluimerknop

Het is niet de eerste keer dat Apple een onderdeel van zijn iPhones vervangt. Eerder konden Apple-klanten de zogenaamde sluimerknop op de iPhone al laten vervangen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones