Apple gaat batterij iPhone 6S gratis vervangen

Apple gaat batterij iPhone 6S gratis vervangen

Apple heeft een reparatieprogramma gestart waar consumenten met een defecte iPhone 6S gratis terecht. Een klein aantal exemplaren heeft namelijk een gebrekkige batterij waardoor het toestel soms spontaan kan uitvallen, ook al is de accu nog niet leeg.

Dat schrijft Apple op een ondersteuningspagina die het speciaal voor deze doelgroep in het leven heeft geroepen. Daarop valt onder meer het volgende te lezen:

“Apple heeft vastgesteld dat een klein aantal exemplaren van de iPhone 6S onverwacht kan uitvallen. Dit is geen veiligheidsprobleem en betreft een gelimiteerd aantal serienummers dat tussen september en oktober 2015 is geproduceerd.”

Mocht je daar last van hebben, dan adviseert Apple om linea recta naar de dichtstbij zijnde Apple Store of Apple Premium Reseller te gaan. Daar wordt het mankement gratis en voor niets verholpen: de medewerkers vervangen namelijk de batterij. Reparatie van eventuele andere defecten –bijvoorbeeld een barst in het scherm– is vanzelfsprekend voor eigen rekening.

Voordat je je iPhone 6S inlevert, vraagt Apple je om een aantal stappen te zetten:

  1. Maak een back-up van je data naar iTunes of je iCloud.
  2. Schakel de functie ‘Zoek mijn iPhone’ uit.
  3. Wis alle in het geheugen. Dat doe je door naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

Hoe weet je of jouw iPhone 6S tot de groep behoort waar Apple zich op richt? Je kunt het de medewerkers van de Apple Store en Apple Premium Reseller laten onderzoeken. iCulture meldt dat een interne bron een intern servicedocument heeft doorgespeeld waarin het volgende staat:

“Een iPhone 6S valt binnen het programma als op de vierde en vijfde locatie van het serienummer de volgende karakters staan: Q4 Q5 Q6 Q7 Q8 Q9 QC QD QF QG QH.”

Brandgevallen

Apple is de laatste tijd wel vaker negatief in het nieuws als het gaat om consumentenveiligheid. Een Amerikaanse student uit Burlington County, New Jersey vertelde onlangs dat hij zijn iPhone 6S Plus tijdens een college ineens een rare geluiden maakte, er rook uit zijn broekzak kwam en hij behoorlijk warm aanvoelde. In een schrikreactie pakte hij de telefoon uit zijn broekzak, maar deze voelde ‘super heet’ aan. Hij liet hem op de grond vallen en stampte erop, omdat er vlammen uit kwamen. Het was een vrij nieuw toestel die hij pas zes maanden geleden had gekocht.

Onlangs werd in China een zwangere vrouw naar het ziekenhuis gebracht met tweede- en derdegraads brandwonden. Deze had ze opgelopen nadat ze in slaap was gevallen op haar spiksplinternieuwe iPhone 7. Vlak daarvoor verscheen het verhaal van een Chinese man in het nieuws die een video aan het opnemen was toen zijn iPhone 7 ineens in zijn gezicht ontplofte.

Touch Disease

Afgelopen week lanceerde Apple ook al een reparatieprogramma, maar ditmaal voor de iPhone 6 Plus. Sommige exemplaren hadden last van een flikkerende streep boven in het scherm, waardoor de bediening bij de meesten te wensen over liet. Ook toen ging het volgens het Amerikaanse technologiebedrijf om ‘een klein aantal toestellen’. Helaas was Apple toen niet zo coulant als ditmaal: om het euvel te repareren moeten zij een bedrag van 167,10 euro op tafel leggen. De oorzaak van dit probleem ligt volgens Apple bij de klanten zelf: het treedt namelijk pas op als het toestel enkele malen op de grond is gevallen en er daarna spanning op komt te staan, bijvoorbeeld doordat je hem in je broekzak stopt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones