24 oktober 2014 door in Apple.

Apple logoApple gaat het komende kwartaal het recordaantal van 62 miljoen iPhones verkopen. Dat stelt althans Piper Jaffay-analist Gene Munster tegenover CNet. De voorspelling is in lijn met de resultaten die Apple het afgelopen kwartaal boekte. Eerder werd al bekend dat er een recordomzet en nettowinst werd behaald, en bij de presentatie van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus ga Apple-CEO Tim Cook al aan dat hij verwachtte meer iPhones dan ooit tevoren te verkopen.

Verkooprecord
Gene Munster is dan ook niet de enige analist die er zo over denkt. Schattingen van andere deskundigen op Wall Street bevestigen dit beeld. Als Apple er daadwerkelijk in slaagt om 62 miljoen iPhones te verkopen in het laatste kwartaal van 2014 (het eerste kwartaal van Appleā€™s nieuwe, gebroken boekjaar), betekent dat een absoluut verkooprecord.

Het huidige verkooprecord dateert uit het vierde kwartaal van 2013, toen Apple in de decemberweken maar liefst 51 miljoen iPhones verkocht. Analisten verwachten dus dat Apple dat record ruimschoots gaat verbeteren. Niet alleen de verkoopcijfers zouden zo hoog zijn, analisten denken ook dat de omzet van Apple wel eens op 68 miljard dollar zou kunnen uitkomen. Dat is flink meer dan de omzet die Apple dit kwartaal boekte, namelijk 42,1 miljard.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones