Apple liefhebbers gefeliciteerd! iPhone vandaag 10 jaar

Apple liefhebbers gefeliciteerd! iPhone vandaag 10 jaar

Vandaag is het 10 jaar geleden, dat de wereld van de mobiele telefoon voor goed veranderde. De iPhone markeert het begin van de ‘slimme’ telefoon’.

De iPhone van Apple gaat vandaag al weer een decennium mee. Met de komst van de Apple iPhone 10 jaar geleden veranderde de mobiele telefoon wereld. De iPhone was namelijk de eerste ‘slimme’ telefoon, smartphone.

10 jaar iPhone

Lancering iPhone 10 jaar geleden

Vroeg in de ochtend van 9 januari 2007 zaten een hele rits aan journalisten klaar in het Moscone Center te San Francisco. Men voelde dat er iets spannends op komst was en de zaal wachtte gespannen op de komst van Steve Jobs. De gastheer tijdens Apple’s keynote.

Steve Jobs introduceerde zijn wonder als volgt: “Drie dingen, een breedbeeld iPod met Touch controles, een revolutionaire mobiele telefoon en een baanbrekend internet communicatie apparaat. Een iPod, een telefoon en een internet communicator. Een iPod, een telefoon… snappen jullie het?

Jobs werd ontvangen met luid applaus en gejuich.

10 jaar iPhone

iPhone

De geruchten over het revolutionaire telefoon door Apple waren al jaren aanwezig. Ze verhoogde de verwachtingen van iedereen in de het Moscone Centre in 2007. Men was zelfs bang dat de verwachtingen omtrent het geheimzinnige Apple te boven gingen. Toch wist het techbedrijf die verwachtingen volledig waar te maken met de lancering van de eerste iPhone. Apple voldeed niet alleen aan de verwachtingen, het bedrijf verbaasde zelfs zijn hedendaagse rivalen.

De eerste iPhone lag op 29 juni 2007 voor het eerst in de schappen. In Amerika werd het toestel geprijsd op $ 499 voor het 4 GB-model en de 8 GB iPhone kostte $ 599. De eerste generatie iPhone’s had natuurlijk last van enkele gebreken, maar uiteindelijk werd de smartphone door Time magazine zelfs tot Uitvinding van het Jaar benoemd.

iPhone start van de smartphone industrie

De iPhone markeert het begin van de smartphone die vandaag de dag niet meer uit ons dagelijks leven is te denken. Het markeerde ook het langzame eind van de traditionele smartphone merken zoals bijvoorbeeld Ericsson en Nokia.

Je kunt zeggen van het toestel wat je wil, maar Apple heeft de iPhone wel tot een status symbool gemaakt. Het merk heeft een enorme schare aan trouwe fans weten te vormen. Terwijl de een het toestel vreselijk duur noemt, meent de ander dat het apparaat één van de meest invloedrijke stukken in de technologische geschiedenis is. Een ding is zeker, de iPhone heeft bijgedragen aan hoe onze wereld er nu uit ziet.

De heerschappij van de iPhone is ook nog lang niet voorbij. De iPhone 7 Plus sierde afgelopen jaar weer aan de top als snelste smartphone en Apple verwacht dit jaar wel 80 miljoen smartphones te verkopen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones