Apple introduceert nieuwe iPhone 6s en 6s Plus

iphone-6s-h1

Apple heeft zojuist op het eigen Apple evenement onder anderen de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd. Naast de iPhone 6s en iPhone 6s Plus kwam Apple ook naar buiten met een nieuwe iPad Pro en een verbeterde versie van Apple TV.

Over de iPhone 6s

De iPhone 6s is de opvolger van de iPhone 6, en aan de buitenkant is er geen verschil op te merken tussen de twee telefoons. De iPhone 6s is wel verkrijgbaar in een nieuwe kleur, roségoud, mocht je je toch willen onderscheiden met een iPhone 6s van de iPhone 6.

Wat betreft de vernieuwingen van de iPhone 6s, waren die eigenlijk allemaal al gelekt via de geruchten, die het blijkbaar toch aan het juiste eind gehad hebben. Zo komt de iPhone 6s met een nieuwe A9 processor die een verbeterde chip architectuur heeft, waardoor het toestel efficiënter om kan gaan met zijn taken, en hierdoor minder batterijcapaciteit nodig zal hebben. De processor is in CPU prestaties 70% sneller dan de huidige A8 processor, en qua GPU prestaties gaat die er 90% op vooruit.

De iPhone 6s krijgt ook weer eens een upgrade aan de camera, wat betreft megapixels. De iPhone 6s camera krijgt een 12 megapixel lens, die ook video’s op kan nemen in 4K kwaliteit. De camera aan de voorkant moet het doen met 5 megapixel, en krijgt ook een soort van flits. De flits aan de voorkant is het oplichten van het scherm, vlak voordat de foto gemaakt wordt. Dit zie je bijvoorbeeld ook al terug bij de app Snapchat.

De camera van de iPhone 6s krijgt wel nog een andere mooie update, namelijk Live Photos. Het is in feite een GIF die je maakt met de camera. Elke foto wordt opgeslagen als een video, als je er hard op drukt. Hoe dit met de opslagcapaciteit zal gaan, moet nog maar blijken.

Apple geeft de iPhone 6s en iPhone 6s Plus nu ook de beschikking over Force Touch, wat we kennen van de Apple Watch. Voor de iPhone heeft Apple besloten om het 3D Touch te noemen, maar het concept blijft hetzelfde. Het scherm is drukgevoelig, en kan hiermee verschillende acties bedenken op een harde of zachte druk.

Over de iPhone 6s Plus

De iPhone 6s Plus is de logische opvolger van de iPhone 6 Plus, en verschilt net als de iPhone 6s qua uiterlijk niet van zijn voorganger. Al krijgt de iPhone 6s Plus ook een nieuw kleurtje, roségoud.

De verbeterpunten die Apple aan de iPhone 6s meegeeft, worden ook in de iPhone 6s Plus geïmplementeerd. Hierdoor is er dus eigenlijk geen verschil tussen de twee telefoons, behalve het schermformaat. Waar de iPhone 6s een scherm zal krijgen van 4,7 inch, wordt de iPhone 6s Plus uitgerust met een 5,5 inch scherm.

De verbeterpunten van de iPhone 6s Plus zijn dus als volgt:
– Snellere 64-bit A9 processor, 70% betere CPU en 90% beter GPU dan A8 processor
– 12 megapixel camera aan de achterkant, 5 megapixel camera aan de voorkant met een ‘flitser’
– Live Photos
– 3D Touch, wat het scherm drukgevoelig maakt
– iOS 9, beschikbaar vanaf 16 september

Prijs en release iPhone 6s / 6s Plus

De release van de iPhone 6s en 6s Plus zal iets later plaatsvinden dan verwacht. Apple noemde namelijk dat pre-orders mogelijk zijn vanaf 12 september, waar de release van de nieuwe iPhones dan plaatsvindt op 25 september in de grotere landen. Hiertoe behoren onder anderen Engeland, Amerika en Duitsland. Nederland zit hier helaas niet bij, en kunnen we dus kijken naar een Nederlandse release van een week later.

De prijs van de iPhone zal hetzelfde blijven als de iPhone 6 en 6 Plus tijdens hun introductie meekregen. Voor de iPhone 6s met 16 GB opslag betaal je daardoor 699 euro, en 100 euro extra per upgrade (naar 64 of 128 GB). De prijs van de iPhone 6s Plus begint iets hoger, op 799 euro. Ook deze loopt met 100 euro op naarmate je voor meer geheugen kiest.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones