Apple investeert in LG

Apple live stream 2017

Apple investeert 750 miljoen euro in Innotek, de tak van LG welke onderdelen voor de TriDepth-camera van de iPhone X levert. Men gaat het geld gebruiken voor het opzetten van nieuwe productiefaciliteiten en een nieuwe onderzoeksafdeling.

Apple zou voornemens zijn om een fiks bedrijf in Innotek te investeren. Innotek is de tak van LG welke is belast met het maken van geavanceerde camerasystemen. Deze systemen worden in de Apple iPhone X gebruikt om de Face ID-functie mogelijk te maken. LG levert namelijk de ‘flood illuminator’ en ‘dot projector’, twee onmisbare componenten. Om genoeg voorraad veilig te stellen voor de nieuwe Apple telefoons van aankomend jaar, zou men zodoende een investering van zo’n 750 miljoen euro in Innotek doen. Men gaat het geld gebruiken voor de aanbouw van nieuwe productiefaciliteiten en het optuigen van een nieuwe onderzoeksafdeling. Dat schrijft de Zuid-Koreaanse krant The Investor vandaag, naar aanleiding van gesprekken met welingelichte bronnen.

Apple Face ID

Face ID: zo werkt het

Innotek gebruikt het geld voor uitbreiding en onderzoek

De verwachting is dat Apple komend jaar onder meer diens nieuwe iPhone X, iPhone X Plus en iPad Pro met Face ID gaat uitrusten. Face ID is een vorm van gezichtsherkenning. Hierbij worden ontelbaar veel elementen van je gezicht gescand, om zodoende te checken op validiteit. Hierbij maakt de telefoon een 3D-map van je gezicht welke vrijwel fotorealistisch is. Daardoor is de kans dat de gezichtsscanner een fout maakt en dus onterecht het beeldscherm ontgrendelt slechts 1 op 100,000. Derhalve is Face ID de meest geavanceerde gezichtsscanner van het moment. Ook concurrenten als OnePlus en Samsung zijn met dergelijke technieken in de weer, alhoewel deze nog niet op Apple’s niveau van nauwkeurigheid zijn. Apple wil Face ID overigens nog veel verder perfectioneren. Zo dient de techniek beter te gaan functioneren in donkere omstandigheden.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

De iPhone X is dé bekroning op tien jaar aanwezigheid van de iPhone-merknaam. In die tien jaar heeft het geesteskind van Steve Jobs de gehele markt radicaal omgegooid. Je zou zelfs kunnen stellen dat de iPhone ervoor heeft gezorgd dat de smartphonemarkt überhaupt bestaat. De iPhone X is dan ook een viering van creativiteit. Zo is het toestel onder meer compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 7. Zodoende is de behuizing van glas en beslaat het Amoled-paneel vrijwel de gehele voorzijde. Zodoende is de vingerafdrukscanner verbannen. In plaats daarvan ontgrendel je het toestel met Face ID. Met de geavanceerde TriDepth-camera kun je onder meer fraaie zelfportretten en animoji’s maken. Dankzij de glazen behuizing kun je het toestel overigens ook draadloos opladen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones