Apple iPhone 7 meest populaire telefoon in tweede kwartaal

Apple iPhone 7 meest populaire telefoon in tweede kwartaal

De Apple iPhone 7 is de best verkochte smartphone in het tweede kwartaal van 2017. Op plek twee vinden we de Plus-variant van dit toestel en de laatste podiumplek wordt vergeven aan de Samsung Galaxy S8. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het bedrijf Strategy Analytics.

Strategy Analytics is een bedrijf dat zich bezighoudt met het schetsen van de ontwikkelingen op de telecommarkt. Ieder kwartaal komt het adviesbureau met diverse analyses op de proppen. Onder meer de marktaandelen van besturingssystemen, providers en merken worden geschetst. Ook heeft het bedrijf exacte data over welke telefoons het best verkochten, en welke telefoons het minder goed deden aan de kassa. Uit intern onderzoek blijft dat de Apple iPhone 7 afgelopen kwartaal de kroon spant. Dit toestel wist maar liefst 16.9 miljoen keer over de toonbank te gaan. De tweede plek wordt hierbij ingenomen door diens grotere broer, de Apple iPhone 7 Plus. Deze uitgebreide uitvoering verkocht maar liefst 15.1 miljoen keer. Het bron is voor de Samsung Galaxy S8. Samsung wist 10.2 miljoen stuks te slijten.

Knappe prestatie van Apple

Over het gehele kwartaal werden er wereldwijd ruim 360 miljoen smartphones verscheept, zo valt in het complete rapport te lezen. De positie van Apple is hierbij behoorlijk verankerd. Zowel de Apple iPhone 7 als de Plus-variant beschikken over een marktaandeel van rond de vijf procent. Hiermee beschikt Apple over een comfortabele positie. Extra knap is de prestatie wanneer je bedenkt dat de toestellen al enige tijd op de markt zijn. Veelal is het het geval bij telefoons dat ze enkel in de eerste weken na uitkomst goed weten te verkopen, en daarna minder presteren. De Samsung Galaxy S8 werd hierbij afgelopen maart gepresenteerd en was vanaf april verkrijgbaar. Hierdoor valt het toestel nog net in het tweede kwartaal en is de prestatie dus opperbest te noemen.

Xiaomi populair in India

Op plek vier treffen we eveneens een toestel uit de Samsung stal: de Samsung Galaxy S8 Plus. Inderdaad, het grotere broertje van. Dit toestel verkocht afgelopen kwartaal maar liefst negen miljoen stuks. Dit is goed voor een marktaandeel van 2 procent. De top vijf wordt afgesloten door een voor ons vreemde eend in de bijt, namelijk de Xiaomi Redmi 4A. De hoge positie van deze goedkope Xiaomi telefoon dankt men vooral aan diens populariteit in India. Hier is men immers de op één na populairste fabrikant van het land. Ook in China doet het bedrijf goede zaken en is het terug te vinden op plek vier van populaire fabrikanten. De gehele telefoonmarkt groeide in het tweede kwartaal overigens met een volume van ruim procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones