In China is een Apple iPhone 7 Plus geëxplodeerd

In China is een Apple iPhone 7 Plus geëxplodeerd

In China is weer een incident gemeld waarbij een iPhone 7 Plus ontploft. In Australië vloog een auto bijna in brand door een iPhone 7. Bij een ander iPhone 7 incident raakte een persoon gewond tijdens het filmen met zijn toestel. Volgt er een tweede Note 7-debacle?

Eindelijk is de storm rond de exploderende batterijen van de Galaxy Note 7 gaan liggen. Onze ogen zijn al weer gericht op de Galaxy S8. Nu is het Apple´s grote vlaggenschip dat in vlammen op gaat. In de Chinese provincie Yunnan is deze week weer een iPhone 7 Plus geëxplodeerd.

Exploderende iPhone 7 Plus

Volgens het rapport dat ons heeft bereikt via Gizmochina is het toestel ontploft nadat de telefoon per ongeluk op de grond viel. Vervolgens begon de smartphone te roken en hevig te trillen. Op de foto’s zien we het eind resultaat van de ontbranding. Het scherm van de iPhone 7 Plus is volledig los gekomen van de behuizing. Achterop heeft het toestel duidelijk schade en het glas is in duizenden stukken. We zien een iPhone 7 Plus met een behuizing die volledig uit verband is getrokken.

Zoals je kunt zien op de foto’s is het toestel niet meer te repareren. Het beeldscherm is verbrijzeld en waarschijnlijk is de batterij ontploft door de schok van de val.

iPhone 7 Plus ontploft

iPhone 7 incidenten

De verbrijzelde iPhone 7 Plus in China is geen losstaand verhaal. Vanaf de lancering van de beide iPhone 7’s zijn er enkele incidenten bekend waarbij een toestel ontploft. Een maand geleden werd er melding gemaakt van een iPhone 7 die ontplofte terwijl de gebruiker een video opnam. In Australië is een auto bijna in brand gevlogen door een iPhone 7.

Apple heeft nog niet gereageerd op de ontbrandde iPhone 7 Plus in China.

Enkele incidenten

Gelukkig zijn het slechts enkele incidenten en het is te hopen dat de malaise die Samsung meemaakte met de Galaxy Note 7, Apple bespaard blijft. Niet alleen voor de onderneming, maar vooral voor de miljoenen iPhone 7 fans overal in de wereld!

iPhone 7

De iPhone 7 was door velen voor de lancering al vergruisd. Het toestel zou geen tot nauwelijks vernieuwing meebrengen. Kritiek die Apple op een bijzondere wijze ongegrond heeft gemaakt.

Beide iPhone 7’s zijn namelijk wel degelijk vooruitgang. De A10 Fusion processor is veruit de beste smartphone processor in de markt van 2016. Daarnaast hebben beide toestellen een uitstekende camera en de iPhone 7 Plus zelfs twee.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones