Apple iPhone 8 is redelijk gemakkelijk te repareren

Apple iPhone 8 is redelijk gemakkelijk te repareren

De Apple iPhone 8 is redelijk gemakkelijk te repareren. Op een schaal van 1 tot 10 scoort het toestel rapportcijfer 6. Voornamelijk het scherm en de accu zijn goed te vervangen. Voor andere onderdelen kun je hem beter eventjes naar een reparatiewinkel brengen.

Dat concludeert iFixIt na onderzoek.

Je kunt deze dagen de krant, Facebook of Nu.nl openen zonder dat je in aanraking komt met de Apple iPhone 8. De nieuwste toevoeging aan de Apple familie is sinds deze week te koop en dat zorgt ervoor dat vrijwel iedereen een mening heeft over het toestel. Afgelopen week zagen we al hoe het toestel werd onderwerpen aan de beruchte buigtest en vandaag is het tijd voor een ander onderzoek. De telefoonwebsite iFixIt – welke zich compleet toespitst op het repareren van telefoons – heeft namelijk gekeken hoe moeilijk (of makkelijk) de Apple iPhone 8 te repareren is. In een uitgebreid onderzoek neemt de auteur van het artikel de lezer mee in hoe dit in zijn werking gaat. Men kent de iPhone 8 het cijfer 6 toe, op een schaal van 10. Hierbij staat 10 voor gemakkelijk te repareren, en 0 voor onmogelijk.

‘Accu en beeldscherm gemakkelijk te vervangen’

Hierbij scoort de 8 één punt minder dan zijn voorganger, de Apple iPhone 7. Een redelijke score dus, zou je zeggen. Het beeld dient echter nog wel wat genuanceerd te worden. In de test kijkt men immers hoe gemakkelijk diverse componenten te vervangen zijn. Zo zijn zowel de accu als het beeldscherm redelijk gemakkelijk te vervangen. Laten dit nu net de componenten zijn die het vaakst aan vervanging toe zijn, hetzij door slijtage of gebruikersschade. Dien je echter een meer geavanceerd onderdeel te vervangen, zoals de draadloos opladen modus, dan kun je het toestel beter door een professional onder handen laten nemen. Ditzelfde geldt voor de achterkant van het toestel welke dit keer compleet van glas gemaakt is. Vervanging is zeer lastig, zo concludeert iFixIt.

Over de Apple iPhone 8

De Apple iPhone 8 is de verbeterde versie van de vorig jaar verschenen Apple iPhone 7. Ditmaal is het toestel gehuld in een compleet glazen behuizing. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij een luxueuze uitstraling heeft, ook de functionaliteit wordt vergroot. Zo is het mogelijk om het toestel draadloos op te laden. Daarnaast beschikt de iPhone 8 over een nieuwe processor: de A11 Bionic. Dit is dezelfde processor als die je in de iPhone X tegenkomt. Momenteel is deze processor de snelste chipset ooit. Verder beschikt de Apple iPhone 8 uiteraard over alle gemakken die je gewend bent. Het toestel schiet fraaie foto’s, gaat lekker lang mee, werkt vloeiend dankzij iOS 11 en biedt alles dat je van een iPhone anno 2017 mag verwachten.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones