Apple iPhone 8 met opzwellende accu gespot

Apple iPhone 8 met opzwellende accu gespot

Er duiken steeds vaker verhalen op van Apple iPhone 8 (Plus) toestellen die kampen met een opzwellende accu. Ook vandaag is het weer raak. Een retailer uit Zuid-Korea plaatst een bericht op Twitter waarin het vraagt klanten die kampen met bovenstaand probleem zich te melden.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse blog Yonhap vandaag.

De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus zijn sinds afgelopen september verkrijgbaar. De toestellen vormen de voorbode voor de Apple iPhone X, het absolute vlaggenschip dat vorige week in de winkels verscheen. Alhoewel de reacties op beide toestellen grotendeels positief zijn, duikt er zo nu en dan ook een minder positief bericht op. Ook vandaag is het weer raak. Een retailer meldt namelijk dat het wederom een Apple iPhone 8 heeft binnengekregen met een opzwellende accu. Dit is niet de eerste keer dat we dergelijke verhalen horen. In de afgelopen weken zijn inmiddels tientallen incidenten opgedoken waarin mensen stellen last te hebben van een opzwellende accu.

Opzwellende accu brengt gevaren met zich mee

Een opzwellende accu kan veiligheidsrisico’s met zich meenemen. Aan de binnenkant van een telefoon zit alles namelijk zeer dicht op elkaar gemonteerd, om zodoende ruimte te besparen. Wanneer een accu dus uitzet kan het tegen andere componenten aan gaan zitten, en deze eventueel (te ver) verwarmen. Hierdoor kan op den duur zelfs een explosie tot de mogelijke aflopen behoren. Eenzelfde verhaal zagen we bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy Note 7. Dit toestel was geen lang leven beschoren. Na melding van opzwellende accu’s en zelfs explosies zette Samsung alles op alles om de toestellen weer retour te ontvangen. Wij vermoeden dat het zo’n vaart echter niet zal lopen bij de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus. De opzwellende accu’s kunnen immers ook simpelweg het resultaat zijn van onbehoorlijk gedrag.

Over de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus

De Apple iPhone 8 is hét toestel voor wanneer je wél een high-end iPhone wil, maar de iPhone X je iets te gortig is qua prijskaartje. Beide toestellen tonen opmerkelijk veel overeenkomsten en daarom is de Apple iPhone 8 een interessant toestel. Zo is hij voorzien van een compleet glazen behuizing, net als het topmodel. Dit is niet alleen fraai voor het oog, maar ook functioneel. Draadloos opladen behoort immers tot de mogelijkheden. Ook beschikken beide toestellen over de indrukwekkende A11 Bionic chipset: de snelste processor van het moment. Tot slot is ook de fotokwaliteit uitstekend en de camera van de iPhone 8 Plus is derhalve door de DxO vakjury bekroond met maar liefst 97 van de 100 punten.

De Apple iPhone 8 heeft een 4.7 inch beeldscherm terwijl de Plus-variant over een 5.5 inch diagonaal beschikt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones