‘Apple kampt met tekort aan accu’s’

‘Apple kampt met tekort aan accu’s’

Volgens documenten die in handen van Apple-only website MacRumors terecht zijn gekomen, kampt Apple met een tekort aan vervangende accu’s voor de iPhone 6 Plus. Derhalve zouden klanten minstens tot eind maart moeten wachten vooraleer zij hun accu kunnen laten vervangen. Andere iPhones lijken geen last te hebben van een accutekort.

Aan het eind van 2017 ontstond ophef rondom Apple. Sinds het bedrijf stilletjes een functie aan iOS-versie 10.2.1 had toegevoegd, bleek dat iPhones met verouderde accu’s minder presteerden. De redenering hierachter is volgens velen logisch, terwijl anderen het minder goed opvatten. Zodoende zag Apple diverse aanklachten binnenstromen. Apple probeerde de boel te sussen door naast een officieel excuus ook met een tegemoetkoming op de proppen te komen. Zo verlaagde men de prijs voor het vervangen van een accu met 50 dollar van 79 naar 29 dollar. Indien je toestel nog in de garantietermijn valt, is vervanging zelfs kosteloos. Desondanks kun je als iPhone 6 Plus bezitter spoedig geen nieuwe accu in je toestel laten plaatsen, zo blijkt vandaag.

iPhone 6 Plus accuvervanging kan pas vanaf eind maart

Uit documenten die in handen van MacRumors terecht zijn gekomen, blijkt namelijk dat Apple specifiek voor dit toestel kampt met een accutekort. De papieren zijn bestemd voor personeel van Apple winkels, om hen hierover in te lichten. In de brief valt te lezen dat het accutekort vermoedelijk pas eind maart, of begin april is opgelost. Een reden voor het tekort wordt niet genoemd. De iPhone 6 en iPhone 6S Plus kampen hierbij met een wachttijd van twee weken. Overigen iPhones lijken geen last te hebben van accutekorten. Zodoende kun je met overige modellen, waaronder de iPhone 7 (Plus) en iPhone SE, ‘gewoon’ langs een Apple winkel of erkende dealer om je accu te laten vervangen. Let wel: indien hij buiten garantie valt, dien je dus nog wel te betalen.

Batterygate: hoe zat het ook alweer?

Apple kwam eind 2017 in opspraak toen bleek dat men doelbewust iPhone prestaties naar beneden bijstelde. Deze ‘feature’ heeft men niet gecommuniceerd naar gebruikers en deze dienden er derhalve zelf achter te komen. Nadat enkele (met name) iPhone 6 bezitters op internet meldden dat hun toestel minder presteerde dan voorheen, ontstond ophef. Wat bleek: bij toestellen met verouderde accu’s liet Apple via software de processor minder hard werken. De processor, zeg maar de motor van een telefoon, is immers voor een groot gedeelte afhankelijk van de accucapaciteit. Om problemen te voorkomen, stelde Apple de prestaties automatisch naar beneden. Men ging echter door het stof omdat het dit niet eerlijk had verteld. Men bood excuses aan en kwam klanten tegemoet met een prijsreductie.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones