11 november 2014 door in Apple.

iMessage afmeldenHet heeft ongetwijfeld geleid tot verregaande relatieproblemen en keiharde ruzies: verdwijnende sms’jes. Na jarenlang klachten te hebben ontvangen, heeft Apple het nu dan eindelijk mogelijk gemaakt om de berichtendienst iMessage uit te zetten zonder dat hiervoor een iPhone nodig is.

Problematiek

Al lange tijd maken iPhone-gebruikers melding van sms-berichten die verdwijnen nadat er is overgestapt op andere telefoons. Waar berichten bij een iPhone nog verschenen op Apple’s iMessage, beschikken de meeste andere telefoons niet over deze berichtendienst. Als iPhone-gebruikers zijn overgestapt op een ander toestel, staat hun telefoonnummer nog steeds geregistreerd als iMessage-nummer bij Apple.

Hierdoor worden berichten vaak nog steeds als iMessage ontvangen, in plaats van als gewone sms. Dit heeft als gevolg dat berichten niet als sms op de nieuwe telefoon aankomen, maar nog steeds ‘ergens’ als iMessage in de lucht hangen.

Oplossing

De irritatie die deze problemen tot gevolg had, leidde in de Verenigde Staten zelfs tot een rechtszaak. Een boze Apple-klant, die inmiddels was overgestapt op een Android-telefoon, pikte het niet langer en zocht het hogerop.

Een reactie van Apple zelf kon dan ook niet uitblijven. In mei erkende de smartphonefabrikant al dat er een probleem was met iMessage, maar een oplossing werd vooralsnog niet geboden. Die kwam deze week echter wel, toen Apple een speciale afmeldpagina online zette. Op deze pagina kunnen gebruikers met hun telefoonnumer iMessage alsnog uitschakelen. Via een bevestigingscode, die per sms (!) wordt verstuurd, is het mogelijk om de berichtendienst van Apple voorgoed achter je te laten. Zo kan er onbezorgd worden overgestapt, en blijven sms’jes van vrienden in het vervolg gewoon aankomen.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones