20 november 2014 door in Apple.

Apple logoTelecomgigant Apple stelt dat er geen reden is tot zorgen om een eventueel lek in iOS. De kwetsbaarheid, waardoor malafide apps die zich kunnen voordoen als update van officiële applicaties, zou niet zijn misbruikt. Dat laat Apple deze week weten tegen Amerikaanse nieuwsmedia als reactie op de commotie.

Die ophef ontstond door een waarschuwing van de Amerikaanse overheid. Die waarschuwde eerder al voor het lek, en raadde gebruikers aan geen apps uit andere bronnen te installeren.

Masque Attack

Via de zogenaamde Masque Attack-lek kan een hacker via een link een malafide app voordoen als een update voor een officiële, reeds geïnstalleerde app. Deze nieuwe applicatie, die dezelfde naam draagt als de bestaande app, ziet er vaak betrouwbaar uit en zijn zo verraderlijk voor onervaren gebruikers. De apps zijn niet te downloaden via de App Store, maar moeten handmatig worden gedownload.

Apple stelt dat gebruikers gewaarschuwd worden voordat ze slachtoffer kunnen worden van het lek. “We zijn ons niet bewust van klanten die daadwerkelijk getroffen zijn door deze aanval”, aldus de fabrikant.

De waarschuwing bestaat hieruit, dat Apple vooraf een pop-up toont wanneer apps worden gedownload die niet voortkomen uit betrouwbare bronnen zoals de App Store. Critici menen echter dat dit niet genoeg is, omdat de app zowel qua vorm als naam erg op bestaande, officiële apps lijkt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones