Apple maakt speciale pagina om U2-album te verwijderen

Het werd op Apple’s perspresentatie groots aangekondigd: alle iPhone-gebruikers krijgen gratis het nieuwste album van U2 in hun iTunes-bibliotheek. Het werd na de nieuwe iPhone en Apple Watch hét gesprek van die avond. Maar met het enthousiasme kwamen ook meteen de eerste negatieve reacties.

Want veel Apple-klanten waren helemaal niet zo blij met het nieuwe album. En wat al helemaal tot onvrede stemde, was dat het verwijderen van het album veel moeilijker bleek dan bij ‘normale’ albums of nummers. Daarnaast zou het ook de Europese cookiewet overtreden. De onvrede groeide en Apple moest met een antwoord op de controverse komen.

Verwijderpagina

Daarom heeft het bedrijf nu een speciale pagina in het leven geroepen waarmee het album Songs of Innocence makkelijk en eenvoudig kan worden verwijderd. Om het album te verwijderen moeten de volgende stappen worden gevolgd:

1. Ga naar deze webpagina van Apple
2. Klik op ‘Remove Album’
3. Log in met je Apple ID en wachtwoord die je normaal gebruikt in de iTunes Store
4. Als het goed is ontvang je een bevestigingsbericht dat het album van je account is verwijderd

U2

Ondanks alle controverse legt de weeggeefactie van Apple de band U2 geen windeieren. De aandacht voor het nieuwe album heeft er namelijk voor gezorgd dat ook andere platen van de band flink worden beluisterd. In totaal zijn maar liefst 24 albums van de band opnieuw in de top 200 terechtgekomen, waaronder zelfs enkele in de top 10.

U2 Apple

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones