Apple Music is aangekondigd

Apple Music is aangekondigd

Gisteren heeft Apple hun nieuwe muziek streamingdienst aangekondigd. Met de toepasselijk naam Apple Music kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en opslaan voor een vast bedrag van tien dollar per maand. De nieuwe dienst zal zich niet alleen beperken voor Apple apparatuur, maar zal ook beschikbaar komen voor de desktop en Android gebruikers. Om Apple Music goed op de kaart te zetten zullen nieuwe gebruikers de eerste drie maanden gratis gebruik kunnen maken van Apple Music.

Beschikbaarheid
Apple heeft grote plannen met Apple Music en zet ook groot in. Eind deze maand moet de dienst beschikbaar komen waarna in de herfst ook andere besturingssystemen ondersteunt zullen worden. Eind deze maand zal Apple Music sowieso beschikbaar komen in honderd verschillende landen en de kans is groot dat Nederland ook tot deze landen behoort. Wat de prijs in Nederland zal worden is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal Apple hiervoor tien euro per maand voor gaan vragen, maar hiervoor krijgt de gebruiker wel 30 miljoen nummers tot zijn beschikking die weer onbeperkt gestreamed kunnen worden. Speciaal voor complete gezinnen is er een soort familieabonnement in het leven geroepen. Hierbij betaald een familielid vijftien euro per maand waarna zes andere ook kunnen meeliften op deze betaalde dienst.

Muziek
Het belangrijkste is natuurlijk de muziek. Zoals gezegd is er de beschikking over ruim 30 miljoen nummers. Deze nummers kunnen desgewenst ook offline opgeslagen worden om deze later nog eens te kunnen beluisteren. In tegenstelling tot applicaties zoals Spotify en Play Music gaat Apple net even wat verder. Zo claimt Apple dat er echte experts achter Apple Music zitten die nieuwe muziek kunnen aanbevelen, maar artiesten zelf kunnen ook interactief gaan communiceren via dit nieuwe platform. Zo kunnen artiesten foto’s en updates direct delen met gebruikers. Als extra toevoeging zullen er ook muziekvideo’s beschikbaar komen via Beats Music. Ook zal er een radiokanaal beschikbaar komen onder de naam Beats One. Hier wordt 24 uur per dag muziek uitgezonden door eigen DJ’s in drie verschillende steden. Of deze dienst ook in Nederland beschikbaar zal zijn is nog maar even de vraag.

Beats Music
Met de integratie van Beats Music is het nog onbekend of deze streamingdienst nog in zijn huidige vorm zal blijven bestaan. Vorig jaar nam Apple al Beats en het is waarschijnlijk dat het platform van deze dienst langzaam gesloten zal worden om hierna over te gaan in Apple Music. Veel ideeën van Apple in het nieuwe Music platform komen overigens al voor op Beats Music en hiermee wordt nogmaals bevestigd dat Apple Music bepaalde elementen van Beats Music al heeft overgenomen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones