Apple-oprichter Wozniak laat zich uit over iPhone prijzen

Apple-oprichter Wozniak laat zich uit over iPhone prijzen

Apple liefhebbers zijn bereidt om 1,000 euro neer te leggen voor de nog onaangekondigde iPhone 8. Dit stelt mede Apple-oprichter Steve Wozniak tijdens een persconferentie in China.

Steve Wozniak is een legende in de telefoonindustrie. De beste man stond aan de wieg van Apple en is naast de andere Steve (Jobs) één van de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis van het roemruchte bedrijf. Wozniak heeft al geruime tijd niets meer te maken met het bedrijf dat gebaseerd is in Cupertino maar geldt desondanks als een legende. In een interview dat gisteren is gepubliceerd op de website CNET laat de Woz zijn licht schijnen op de prijzen van iPhones. Hij doet zijn uitspraken naar aanleiding van een vraag van een aanwezige journalist. Deze journalist vroeg de mede Apple-oprichter naar zijn mening omtrent de geruchten dat de iPhone 8 maar liefst 1,000 dollar gaat kosten.

Massa is kassa

Thema van de persconferentie was het vraagstuk hoe Chinese telefoonfabrikanten zich kunnen blijven ontwikkelen en kunnen uitbreiden. Momenteel zijn Apple, Samsung en Huawei de grootste fabrikanten ter wereld. Vele Chinese bedrijven staan echter al fanatiek op de deur te kloppen om een plek in deze top drie op te eisen. Wozniak was als gast uitgenodigd om tegenwicht te bieden aan de andere sprekers, die veelal Chinees zijn. Volgens Wozniak zit de kracht van Chinese telefoonfabrikanten voornamelijk in hun voordelige prijzen. Hiermee bereik je een grote doelgroep die relatief weinig te besteden heeft.

Apple toestellen zijn eenmaal prijzig

Volgens Wozniak richt Apple zich echter op een compleet andere doelgroep. Deze doelgroep is bezig met het vinden van een juiste telefoon die past bij hun levensstijl, zonder daarbij op de centen te letten. IPhones zijn hierbij een veilige keuze aangezien ze ontzettend betrouwbaar en garant voor kwaliteit staan. Wozniak vat het geheel samen door te zeggen dat wanneer je van het merk Apple houdt, je het bijbehorende prijskaartje voor lief neemt. Of de liefde van de Apple-gebruikers echter toereikend genoeg is om een prijskaartje van 1,000 euro op tafel te leggen, moet nog blijken.

Over de Apple iPhone 8

Volgens de laatste geruchten gaat de Apple iPhone 8 immers maar liefst 1,000 euro kosten. Over de specificaties van het toestel is nog niets officieel bekend, maar gespeculeerd wordt er volop. Zo beschikt het toestel naar verluidt over een OLED-display, geavanceerde camera en razendsnelle processor. Ook zou de vingerafdrukscanner onder het scherm zijn geïntegreerd. Dit is nog niet eerder voorgekomen en zou dus een primeur zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones