‘Apple overweegt prijsverlaging iPhone X’

‘Apple overweegt prijsverlaging iPhone X’

Apple overweegt een prijsreductie tot wel 40 euro voor de Apple iPhone 8 (Plus) en iPhone X. Dit zou hoogstens ongebruikelijk zijn aangezien de fabrikant toestellen doorgaans pas afprijst bij introductie van nieuwe modellen. De vermoedelijke actie gaat helaas niet op voor Nederland.

Dat meldt de website DigiTimes.

De Apple iPhone X is misschien wel dé meest spraakmakende telefoon van het afgelopen jaar geweest. Ging het niet over de verdwenen vingerafdrukscanner, grote beeldscherm of fragiele glazen behuizing dan ging het wel over zijn prijskaartje. In Nederland betaal je immers 1159 euro voor het instapmodel met 64 GB opslag. Voor de uitgebreidere variant met 256 GB opslagcapaciteit ben je maar liefst 1329 euro kwijt. In de Verenigde Staten is het toestel vriendelijker geprijsd en blijft het instapmodel onder de magische grens van 1,000 dollar. Desondanks lijkt de verkoop van het toestel de laatste tijd terug te lopen. Daar waar het toestel de eerste periode niet aan leek te slepen bereiken ons de afgelopen weken steeds vaker berichten dat de interesse tegenvalt.

iPhone X

40 euro korting

Zodoende overweegt Apple een prijsreductie voor diens vlaggenschip. Eenzelfde gaat op voor de twee overige telefoons die in het huidige jaar werden uitgebracht: de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De website DigiTimes heeft bronnen gesproken die bevestigen dat Apple overweegt de prijs van de toestellen naar beneden bij te stellen. Deze regeling heeft betrekking op enkele specifieke markten waar bovenstaande toestellen het minst verkopen: Taiwan, Singapore en de Verenigde Staten. Nederland wordt niet genoemd. Over een specifiek bedrag zijn de gesproken bronnen het niet eens. Gemiddeld wordt echter een reductie van 50 dollar genoemd. Omgerekend is dit ruim 40 euro. Of bovenstaande daadwerkelijk op waarheid berust is, of slechts een hersenspinsel is, is nog niet te zeggen.

Waarheid, of slechts een roddel?

Een prijsreductie op dit moment zou namelijk niet in het beleid van Apple passen. Doorgaans prijst men toestellen immers pas af bij de introductie van nieuwere modellen. Volgens planning gaat dit dus rond september volgend jaar zijn. Het lijkt ons niet meer logisch dat de oudere modellen dan gunstiger geprijsd zijn. Mogelijk gaat de afprijs actie echter ergens in het voorjaar plaatsvinden. Rond maart houdt Apple namelijk altijd een evenement waarbij niet-iPhone producten doorgaans worden aangekondigd. Wij betwijfelen echter ten zeerste of dit het geval gaat zijn. Apple producten zijn namelijk niet extreem hoog geprijsd vergeleken bij de concurrentie. Zo kostte de Samsung Galaxy Note 8 ook 999 euro en de Google Pixel 2 (XL) is eveneens in de regionen van de iPhone X geprijsd.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones