Nieuw Apple patent, iPhone 2017 met glazen ontwerp?

Nieuw Apple patent, iPhone 2017 met glazen ontwerp?

Terwijl we in spanning afwachten wat Apple ons aankomende september brengt, gaan er al geruchten over de iPhone 2017. Uit eerder nieuws van de industrie wisten we al dat er pas in 2017 echte wijzigingen zullen zijn in het design van de iPhone modellen.

Een van die veranderingen in de vorm is waarschijnlijk gebaseerd op 3D-technologie. Waardoor het glazen lichaam en de metalen frame misschien wel een totaal ander design krijgen. Een nieuw patent van Apple bevestigt de vermoedens dat de iPhone 8 een volledig glazen ontwerp zal hebben. Naar verwachting zal het toestel virtuele bedieningsknoppen hebben op beide zijden van een verticaal scherm.

Nieuw patent suggereert volledig glazen iPhone 2017

Onlangs heeft Apple een nieuw patent ingediend. Apple beschrijft een aantal technieken in dit octrooi. Het zijn technische gedeelte en het gebogen scherm zijn vergelijkbaar met de Edge van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7.

Apple patent figuur 1

Apple vermeld dat het gehele schermoppervlak van de smartphone gebruik kan worden. Aangezien het hele scherm ´actief´is kun je het voor verschillende functies gebruiken. Met deze nieuwe schermtechniek kan Apple er voor kiezen de iPhones met een meldingssysteem in het scherm uit te rusten.

Volledig glazen Edge met virtuele knoppen

Een ander patent laat ons een bijzondere interpretatie van de Edge van Samsung zien. De Edge van Apple loopt functioneel door. Het is onderdeel van het beeldscherm en daardoor kun je er ook gebruik van maken. Volgens het patent kan je virtuele knoppen aanwijzen aan de zijkant van het scherm. De gebruiker kan hiermee snel de camera starten, een bericht beginnen of andere toepassingen oproepen.

Appel patent

Het is ook mogelijk om in specifieke gevallen deze virtuele knoppen meer functies te bieden. Het wordt misschien zelfs mogelijk om te zien welk nummer je draait via de zijkant van je smartphone.

Wat weten we al van de iPhone 8

Analisten van Credit Suisse voorspellen dat Apple in 2017 de S-generatie overslaat. Dat wil zeggen dat de iPhone 7 die wij dit jaar verwachten geen iPhone 7s opvolger krijgt. Het is volgend jaar namelijk het 10-jarig jubileum van de iPhone. Ze verwachten dus een iPhone 8. Een toestel dat zal beschikken over enkele belangrijke vernieuwingen. Eén van die vernieuwingen is de veel besproken nieuwe full-glas OLED beeldscherm. Verder krijgt het toestel verbeterde haptische feedback functies en draadloos opladen. Men verwacht tal van belangrijke technische innovaties zoals een verbeterde de camera en natuurlijk een A11 processor. Een van de analisten gaat zelfs verder en gelooft dat de iPhone 8 om een omzet van 250 miljoen stuks zal behalen in het fiscale jaar 2018.

Is de iPhone 8 nu al een concurrent van de iPhone 7?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones