Apple presenteert iOS 8

Apple heeft tijdens de opening van zijn 25ste WorldWide Developers Conference (WWDC) in San Francisco de nieuwe versie van het besturingssysteem aangekondigd: iOS 8. Volgens het telecombedrijf zal het hierbij gaan om de grootste update van het besturingssysteem tot nu toe.

Een belangrijke nieuwe functie is ‘Health’, een app waarin gebruikers gegevens over hun gezondheid bij kunnen houden, zoals het gewicht, de bloeddruk en de hartslag. Met toestemming van de gebruiker kan elke app informatie van andere apps gebruiken om de eigen gezondheid en conditie beter te beheren. Naast een api voor de Health-app is er ook een api voor domotica: Homekit. Daarmee kunnen ontwikkelaars van domotica-integratie bieden met de iPhone.

Notificatiecentrum

Ook het notificatiecentrum is grondig op de schop genomen. Notificaties zijn interactiever dan voorheen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld vanuit het notificatiecentrum berichten beantwoorden. De tab ‘gemiste notificaties’ is verdwenen, er zijn nu nog maar twee tabs. Als laatste komen er in het notificatiecentrum widgets van derden, dus niet alleen van Apple-apps, maar bijvoorbeeld ook sportuitslagen.

Het is in iOS 8 mogelijk om Apples spraakassistent Siri te gebruiken zonder het toestel aan te raken. De gebruiker hoeft alleen ‘hey Siri’ te zeggen. De functie om tekst te dicteren aan Siri werkt in 22 nieuwe talen, waaronder Nederlands. Daarbij gaat het alleen om het dicteren van tekst; Siri komt er in iOS 8 niet in het Nederlands.

Apple-CEO Tim Cook stelde tijdens de keynote-speech dat de verschillende besturingssystemen van Apple beter met elkaar moesten samenwerken. Een functie dit dit mogelijk moet maken, is contentuitwisseling tussen alle Apple-devices via de iCloud Drive. Wijzigingen in een document via het een Apple-device worden op alle apparaten waar het document of bestand op staat doorgevoerd. Via ‘handoff’ wordt het mogelijk om een activiteit op een Mac te beginnen en er naadloos mee verder te gaan op een iOS-device.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones