Apple presenteert iPhone 6 en iPhone 6 Plus

iphone-6pEindelijk! Het langverwachte moment is aangebroken. Het is vandaag 9 september en dat betekent dat het Apple-event is begonnen. Jaarlijks presenteert Apple in september zijn nieuwste iPhone. Dit jaar brengt Apple twee nieuwe iPhone’s uit met een flink groter scherm dan zijn voorganger. De iPhone 6 en zijn grotere broer genaamd iPhone 6 Plus zijn een feit. Wat is er nieuw aan deze iPhones en waarom moet jij hem persé hebben? Je leest het hier!

Apple kondigt twee nieuwe iPhone’s aan

Niet één nieuwe iPhone, maar twee! Het lijkt een nieuwe traditie van Apple te worden. Vorig jaar werden er ook twee nieuwe toestellen aangekondigd, namelijk de iPhone 5S en de eenvoudigere iPhone 5C. Dit jaar zijn de populaire smartphones weer in tweevoud en een stuk groter dan de voorgangers. De iPhone 6 heeft namelijk een scherm van maar liefst 4,7 inch en de grotere iPhone 6 Plus wordt ook wel een phablet genoemd met een scherm van 5,5 inch. Is dit niet wat te groot voor Apple? Integendeel. Dit is de nieuwe trend en een groter scherm biedt ook grotere mogelijkheden.

De nieuwe iPhone – eigenschappen

Laten we beide nieuwe toestellen even goed onder de loep nemen. We beginnen met de kleinere variant, genaamd iPhone 6. Dit toestel is al een stuk groter dan de iPhone 5S en beschikt over een 4,7 inch touch screen met een vrij hoge resolutie van 1337 bij 750 pixels. Het scherm van de nieuwe iPhone is aanzienlijk scherper dan zijn voorganger(s) en wordt door Apple Retina HD genoemd. Het scherm heeft volgens Apple 38 procent meer pixels dan de iPhone 5S. We hebben het toestel helaas zelf nog niet in huis, maar als je de foto’s op internet moet geloven is het scherm inderdaad ontzettend scherp. En misschien wel het scherpst van alle smartphones van dit moment.

Het eerste wat – naast zijn grotere formaat – opvalt is het uiterlijk. De nieuwe iPhone 6 is dun, heeft ronde vormen en is gemaakt van een ander materiaal dan zijn voorganger. De iPhone 6 is de aller dunste iPhone tot nu toe en meet slechts een dikte van 6,8 mm. De nieuwe iPhone’s zijn allebei gemaakt van aluminium. Het scherm is gemaakt van speciaal glas wat volgens Apple een stuk sterker dan dat van zijn voorgangers is. Hoogstwaarschijnlijk neemt het risico op krasschade hierdoor ook af.

De iPhone 6 Plus heeft een nog groter scherm en beschikt over een 5,5 inch touch screen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De iPhone 6 Plus is iets dikker dan de iPhone 6 en meet slechts 7,6 mm dikte.

iphone-dikte

Onder de motorkap van de krachtige iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Misschien wel het belangrijkste van de nieuwe iPhone: hoe snel is hij nu eigenlijk? Net als ieder jaar spreekt Apple in termen als “4 x sneller dan de iPhone 5S” en “6 x scherper dan zijn voorganger”. Beide nieuwe iPhone’s maken gebruik van de zogenaamde A8-chip. Dat is een 64-bit chip wat tot 20 procent sneller is dan de chip die gebruikt werd bij de iPhone 5S. De gebruikte chip van de nieuwe iPhone 6 is grafisch ook veel sterker dan zijn voorganger. Spellen zouden volgens Apple tot 50% sneller laden met de A8-chip dan bij de iPhone 5S.

sneller

Langere accuduur

Ondanks dat de schermen van de nieuwe iPhone’s veel groter zijn, gaat de accu toch langer mee. Zo kan je met de nieuwe iPhone 6 bijvoorbeeld tot 11 uur lang achter elkaar video’s bekijken zonder de telefoon te moeten opladen. De iPhone 6 Plus heeft een nog langere accuduur en kan dit tot zelfs 14 uur volhouden. We hebben dit nog niet getest.

Camera

De camera van de nieuwe iPhone’s beschikken net als de iPhone 5S over een camera met slechts 8-megapixels. Is dit teleurstellend? Dat valt wel mee. We gingen er eigenlijk ook niet vanuit dat Apple op het gebied van megapixels iets spectaculairs zou doen. Maar zeggen de hoeveelheid megapixels dan iets over de kwaliteit van de foto? In dit geval niet echt. 8-megapixels is in feite al genoeg. Het gaat dan met name om zaken als de flitser, sensor en sluitertijd. En dit is allemaal uitstekend geregeld.

Beide nieuwe iPhone’s beschikken over een zogenaamde true-tone flitser. Dit had de iPhone 5S ook en maakt het mogelijk om uitstekende foto’s te maken in het donker.

Ook ondersteunt het toestel 1,5 micronpixels en heeft het een diafragma van f/2.2. Wat dit precies betekent? Eerlijk gezegd zijn wij geen camera-specialisten, maar laten we het er maar op houden dat dit positief is voor de kwaliteit van je foto’s.

camera-iphone-6

Samenvattend

Al met al was het meeste geen verrassing. Net als ieder jaar waren de meeste spectaculaire specificaties al uitgelekt in eerdere geruchten. Wat uiteraard niets zegt over de kwaliteit en populariteit van de nieuwe iPhone’s. Wij denken dat Apple hiermee een enorm goede slag heeft geslagen. De snelheid, scherpte van het scherm, camera-kwaliteit zijn verbluffend. De grote schermen zijn volgens ons een goede en noodzakelijke keuze om de concurrentie aan te kunnen. Wij denken dat dit nog weleens de populairste iPhone tot nu toe kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

pre-order

De iPhone 6 gaat 199 dollar kosten in combinatie met een telefoonabonnement en de iPhone 6 Plus 299 dollar. Wat de exacte kosten voor de losse telefoons gaan worden is nog onbekend. Vanaf 12 september is de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus te reserveren. Een exacte datum voor lancering in Nederland is nog onbekend. Net als de iPhone 5S is de nieuwe iPhone ook beschikbaar in verschillende kleuren, zoals zilver en goud.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones