Apple presenteert iPhone XS, XS Max en goedkope iPhone XR

Apple presenteert iPhone XS, XS Max en goedkope iPhone XR

De nieuwe iPhone 2018 vlaggenschepen van Apple zijn eindelijk officieel. De naam van de nieuwste generatie bleef tot het laatste moment een groot mysterie. Apple’s nieuwe iPhone XS en XS Max zijn sneller dan ooit en maken de mooiste foto’s. Dit jaar is er ook ruimte voor een voordelige (tussen haakjes) iPhone XR.

Tim Cook presenteerde vanavond de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en de meer voordelige iPhone XR. De Apple baas toonde vol trots de snelste een grootste iPhone lichting ooit. De nieuwe iPhones zijn stuk voor stuk groter dan de iPhone 8. Het kleinste model is vergelijkbaar met de iPhone X en het grootste model heeft een indrukwekkend 6,5 inch AMOLED beeldscherm. De vlaggenschepen zijn sneller dan ooit dankzij de A12 processor die nog sneller is dan de snelste processor van dit moment, Apple’s A11. Ook op cameragebied zijn de nieuwe vlaggenschepen flink verbeterd. Volgens de laatste smartphone trends is de neural engine of artificial intelligence (AI) een van de codewoorden. De krachtige camera’s in combinatie met razend snelle A12 processor verzorgen bijna professionele foto’s bij zowel de  iPhone XS modellen als de iPhone XR.

iPhone XS en iPhone XS Max

iPhone XS en iPhone XS Max

De nieuwe iPhone lichting vervangt de iPhone 8 met twee razend snelle toestellen met een iPhone X ontwerp. Beide vlaggenschepen zijn luxe uitgerust en gemaakt van sterke materialen. De iPhone XS modellen zijn in specificaties behoorlijk gelijk. Beide toestellen hebben een dubbele hoofdcamera en zijn gemaakt van glas. De toestellen zijn waterdicht (IP68) en je kunt ze draadloos opladen. Binnen de behuizing schuilt de A12 processor van Apple. De nieuwe processor is nog krachtiger dan de A11 al was. De iPhone XS modellen zijn nu nog rapper en apps laden 30% sneller. Vooral bij multi-tasken is dat prettig.

A12 bionic processor beter en krachtiger

iPhone XS en iPhone XS Max verschillen

Op veel gebieden zijn de XS modellen gelijk. Het verschil vind je dit jaar alleen in het formaat. De basis iPhone heeft een 5,8 inch AMOLED beeldscherm terwijl de iPhone XS Max beschikt over een 6,5 inch AMOLED beeldscherm. Ondanks dit enorme beeldscherm is het toestel even groot als de iPhone 8 Plus. Zoals je verwacht heeft de Max een grotere accu dan zijn kleinere broertje. In vergelijking tot de iPhone X gaat het basis model 30 minuten langer mee terwijl iPhone XS Max zelfs anderhalf uur langer mee gaat.

iPhone XS Max versus iPhone 8 Plus

Beste camera’s

De iPhone XS en XS Max zijn uitgerust met de beste camera’s die je maar kunt vinden. Het tweetal is uitgerust met twee 12 megapixel hoofdcamera’s die beiden optisch gestabiliseerd (OIS) zijn. Het voordeel van OIS is dat je ook bij handmatig geschoten foto’s betere resultaten krijgt. In het dagelijks leven is dat een groot voordeel. Net zoals bij de Huawei P20 Pro helpt de Neural processor (AI processor) de smartphone met het verwerken van de beelden. De AI stelt helpt de camera’s om nog mooiere foto’s te maken. Apple heeft de camera software verbeterd en nu kun je die prachtige bokeh foto’s achteraf bewerken. In het camera menu is een speciale optie bokeh waarmee je het effect kunt aanpassen. De front camera schiet ook die prachtige bokeh effecten dankzij de samenwerking van de selfie camera met Face ID sensoren.

iPhone XS Max camera

Voordelige iPhone XR

Met de komst van de premium Apple iPhone XS presenteert Apple ook de meer voordelige iPhone XR. De budget Apple is in formaat de middelste iPhone. Het toestel beschikt over een groot 6,1 inch Liquid Retina beeldscherm in een slanke behuizing. Aan de achterkant vind je een krachtige 12 megapixel camera en de behuizing is gemaakt van premium metaal. Het toestel is uitgerust met de A12 processor de snelste processor van dit moment. Je kunt de iPhone XR kopen met 64 GB of 256 GB aan opslagruimte.

iPhone XR kleuren telefoonabonnement.nl

De enkele hoofdcamera van de iPhone XR is flink verbeterd. Het toestel is uitgerust met een 12 megapixel camera voorzien van f/1.8 diafragma. Hierdoor maakt de telefoon ook bij weinig licht prachtige foto’s. Dankzij slimme software kun je ook met deze enkele camera de prachtige Bokeh effecten krijgen in je foto. Apple’s geavanceerde smartphone is zelfs in staat om achteraf het bokeh effect aan te passen. Met de 7 megapixel front camera schiet je ook schitterende portret foto’s. In combinatie met de Face ID sensoren kun je ook in je selfies die prachtige diepte effecten zien.

iPhone XS en iPhone XR front camera

Prijs en beschikbaarheid iPhone XS en iPhone XR

Vanaf 14 september kun je de vlaggenschepen alvast reserveren. Op 21 september zijn de iPhone XS en XS Max in de winkels te koop. Wil je de goedkopere iPhone XR kopen dan moet je wachten tot 19 oktober. De prijzen van de nieuwe iPhones beginnen bij 859 euro. De premium iPhone XS koop je vanaf 1159 euro en wil je de iPhone XS Max kopen dan betaal je minstens 1259 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones