Apple schroeft orders iPhone X onderdelen terug

Apple schroeft orders iPhone X onderdelen terug

Bloomberg meldt dat de iPhone X verkoop tegenvalt. Zodoende heeft Apple besloten minder onderdelen voor het toestel in te kopen bij diens leveranciers. Daar waar de fabrikant eerst van plan was 50 miljoen exemplaren te produceren, is dit aantal nu teruggeschroefd naar ‘slechts’ 30 miljoen. 

Komt dat even rauw op je dak vallen. Volgens het gerenommeerde zakenblad Bloomberg heeft Apple diens leveranciers laten weten minder iPhone X toestellen te gaan produceren. Daar waar het originele aantal toestellen dat op de planning stond 50 miljoen bedroeg, is dat nu verminderd naar ‘slechts’ 30 miljoen. Veel componenten leveranciers bevinden zich in China, en derhalve heeft het nieuws ook invloed op deze bedrijven. Zodoende sloeg de aandelenkoers gisteren, toen het nieuws naar buiten kwam, op hol. In China viert men momenteel geen kerst en derhalve gaan de zaken gewoon door. Zo zag leverancier Lens Technology zijn aandelenkoers met 8 procent zakken, daar waar het voorheen al tijden stabiel was.

‘iPhone X is te duur’

Daarbovenop komt nog eens het nieuw dat Apple’s fabriek in Zhengzhou, waar de iPhone X in elkaar wordt gezet, is gestopt met het aannemen van nieuw personeel. Dit heeft volgens anonieme bronnen die Bloomberg heeft gesproken te maken met het feit dat Apple 40 procent minder iPhone X toestellen gaat laten produceren. Onderzoeksbureau JL Warren waarschuwde eerder al dat de verkoop van de toestellen spoedig zou stoken. Dit zou te maken hebben met het feit dat de echte enthousiastelingen, de zogenoemde early adopters, momenteel al hun handen hebben weten te leggen op een exemplaar. De grote massa is voorlopig echter voorzichtig met het trekken van de portemonnee. Een vertegenwoordiger van JL Warren zegt hierover dat de gemiddelde consument het toestel te duur vindt en weinig vernieuwing ziet.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

Zodoende spreken de berichten over de verkoop van de Apple iPhone X elkaar behoorlijk tegen, de laatste tijd. Sinds de introductie van het toestel begin november hoorden we namelijk voornamelijk positieve berichten. Toen Black Friday aanbrak berekenden analisten bijvoorbeeld dat er inmiddels al vijftien miljoen exemplaren waren verkocht. De laatste maand horen we echter steeds meer verhalen over tegenvallende verkopen. Hoe dan ook, de Apple iPhone X is zonder twijfel de meest vernieuwende iPhone in jaren. Het toestel is compleet voorzien van een glazen behuizing. Hierdoor is onder meer draadloos opladen mogelijk. Ook beschikt het toestel over Face ID. Zodoende kun je hem ontgrendelen simpelweg door even in je voorste camera te kijken.

Goedkoop is hij echter zeker niet. Voor het instapmodel met 64 GB opslag ben je dan ook 1159 euro kwijt. Voor de uitgebreidere versie met 256 GB betaal je maar liefst 1329 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones