Apple start productiefabriek in India

Apple start productiefabriek in India

Apple breidt zijn productiecapaciteit uit! Dit heeft waarschijnlijk positieve gevolgen voor ons, we zullen wellicht minder lange wachtrijen hebben voor bijvoorbeeld de nog aan te kondigen iPhone 8. Waar Apple zijn nieuwe fabriek gaat plaatsen, waarom zij dat doen en nog veel meer meer lees je in dit artikel!

Apple op stoom

Naast alle heisa rondom de nieuwe Samsung Galaxy S8 en S8 Plus is ook Apple lekker bezig deze week. Eerder deze week kondigde het bedrijf uit Cupertino, Florida al een boel nieuwe producten aan. Hieronder nieuwe versies van de Apple iPhone SE, nieuwe iPads, nieuwe Apple Watches en een speciale Apple iPhone 7 editie. De interesse loog er niet om: alleen al in China registreerden meer dan 350,000 mensen zich binnen één dag om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwe iPhone 7 leverdatum. Om aan al die vraag te voldoen, is men bezig met het opschroeven van de productiecapaciteit. Dit heeft mogelijk ook positieve gevolgen voor de Nederlandse Apple-liefhebbers!

India: gigantische markt

Apple is al langer bezig om fabrieken op te starten in India. Na maandenlange gesprekken met de Indiase overheid lijkt de spreekwoordelijke kogel nu door de kerk: Apple kan binnen vier tot zes weken beginnen met produceren in India. Er komt in ieder geval een fabriek in de stad Bangalore, welke bekend staat als ICT-hoofdstad van India. In de eerste plaats vestigt Apple zich in het land van de Bollywood films vanwege de gigantische potentiële markt. India telt meer dan 1.2 miljard inwoners en heeft een groeiende beroepsbevolking die steeds meer te besteden krijgt. Veel van hen hebben wel oren naar een mooie iPhone.

Tot voor kort was het moeilijk voor Indiërs om aan betaalbare iPhone te komen. Vanwege allerlei belastingconstructies met China, waar de iPhone vooralsnog geproduceerd wordt, ging de prijs voor een iPhone soms wel anderhalf keer op de kop. Apple probeerde al om deze constructie te vermijden door refurbished telefoons te verkopen. Deze telefoons zijn opgeknapt en gelden dus officieel niet als nieuw product. Hiermee werden de bovengenoemde belastingen ontlopen. Dit werd later verboden door de Indiase overheid.

Apple-baas Tim Cook op bezoek bij mogelijke fabriekslocatie in India:

Geen tekorten meer in Europa?

Naast de mogelijkheden op de Indiase markt, is er ook een goede mogelijkheid dat de fabriek in India zal gaan produceren voor Europa. De infrastructuur tussen India en de EU wordt steeds beter en dus kunnen toestellen wellicht sneller in India gemaakt worden dan in China, waar momenteel het overgrote deel van het productieproces plaatsvindt. Apple kampte tijdens de lancering van zijn vorige vlaggenschip, de Apple iPhone 7, met fikse productietekorten. Ook in Nederland was er een tekort aan iPhone 7’s. Het is goed mogelijk dat dit op den duur opgevangen kan worden door de productie uit India.

Helemaal nu de interesse zo groot is voor de nieuwe rode uitvoering van de iPhone 7 en nieuwe iPhone SE is het aannemelijk dat een gedeelte van de Indiase productie, onze kant op komt. Minder wachttijd voor nieuwe iPhones is altijd mooi meegenomen, laat die nieuwe fabriek in India maar snel opengaan!

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones