Mensen uit Apple Store geëvacueerd na rook uit iPhone accu

Mensen uit Apple Store geëvacueerd na rook uit iPhone accu

In Zürich zijn bezoekers uit de Apple Store geëvacueerd nadat een de accu van een iPhone 6S Plus oververhit raakte. De verkoolde batterij en iPhone 6S Plus zijn overgedragen aan het Forensisch Instituut van Zürich. Een persoon is daarbij licht gewond geraakt.

De batterijen van iPhone smartphones willen maar niet uit het nieuws verdwijnen. Wereldwijd zijn er verschillende klachten over trager wordende iPhone accu’s. Deze week ontbrandde er een iPhone batterij tijdens het repareren, melden lokale media. Ongeveer 50 mensen werden deze week geëvacueerd uit een Apple Store in Zürich vanwege een iPhone 6S Plus accu. Tijdens het repareren van het toestel raakte de batterij oververhit. Specialisten uit Zürich onderzoeken nu wat er met de iPhone is gebeurd. Apple heeft hierop nog niet gereageerd.

iPhone 6S Plus accu

Apple Store geëvacueerd vanwege iPhone 6S Plus accu

Eerder dit jaar heeft Apple de prijzen verlaagd voor het vervangen van de accu. Een vervanging die niet geheel zonder risico’s is. In Zürich moest deze week een Apple Store worden geëvacueerd vanwege rookontwikkeling vanuit een iPhone 6S Plus batterij. Foto’s van de Zürich stadspolitie laten zien dat de accu volledig is uitgebrand. De beelden laten de ernst de reactie zien. De Apple medewerker die de iPhone 6S Plus aan het repareren was liep lichte brandwonden op. Alle medewerkers en ongeveer 50 klanten moesten de Apple Store in Zürich tijdelijk verlaten. Volgens de media zijn er zeven mensen die medische zorg hebben gekregen naar aanleiding van het incident. Er hoefde echter niemand te worden opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens de brandweer handelde de Apple medewerkers uitstekend. Zij zijn de rookontwikkeling tegen gegaan door kwartszand over de batterij te verspreiden. De verkoolde accu is voor onderzoek over gedragen aan het Forensisch Instituut van Zürich. Waarschijnlijk duurt het een paar dagen voordat de resultaten beschikbaar zijn omtrent de reden van de ontbranding. Apple heeft nog geen commentaar geleverd op het ontbranden van de iPhone 6S Plus batterij.

Apple iPhone accu’s

De accu’s van de iPhone vlaggenschepen staan sinds eindt vorig jaar al meerdere keren negatief in het nieuws. Eerst bleek dat Apple de prestaties van iPhone telefoons verminderde om de ouder wordende batterijen te besparen. Verschillende klanten meende dat Apple dit vooral deed om mensen te motiveren tot het kopen van een nieuw toestel of hun accu te vervangen. Na een stormvloed van reactie op social media reageerde Apple en bood de premium smartphone fabrikant excuses aan. De prijs van het vervangen van een iPhone accu kreeg dit jaar ook aandacht. Het vervangen van een iPhone batterij is namelijk veel duurder dan bijvoorbeeld het vervangen van de Samsung Galaxy S accu’s.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones