Apple Logo
20 juni 2016 door in Apple.

Nadat de Indiase regering eerder dit jaar verzoeken van Apple had afgewezen, ziet het er nu rooskleuriger uit voor de Amerikaanse smartphone reus.
Maandag kondigde India versoepeling aan voor de eisen die het land stelt aan buitenlandse retailers, meldt Bloomberg. Het versoepelde beleid is een onderdeel van een aantal maatregelen die buitenlandse investeringen moeten gaan stimuleren en uitbreiden. Het nieuwe beleid schrijft voor dat detailhandelaren ten minste 30 procent van hun componenten uit Indiase halen voordat ze zich überhaupt mogen vestigen in India.

Belang van India voor Apple

India heeft de op één na grootste bevolking van de wereld. Er ligt daar voor (refurbished) smartphones als de iPhone 6s een enorme potentieel. Juist nu andere markten zoals China verzadigd dreigen te raken is toegang tot India van groot belang. Apple wil natuurlijk een grote hap marktaandeel uit de snelst groeiende smartphone-markt van de wereld nemen. Tim Cook, Chief Executive Officer van Apple, bezocht India in mei van dit jaar en sprak met premier Narendra Modi. Hij heeft toen Apple’s ambities uitgelegd en verzocht om toegang tot de markt. De aanvraag werd toen echter afgewezen.

Versoepeling eisen buitenlandse retailers India

De maandag aangekondigde versoepeling in India krijgen retailers drie jaar de tijd om aan hun winkels te werken voordat zij aan de eis van lokale toeleveranciers moeten voldoen. Als een bedrijf kan aantonen dat zij ‘state of the art’ of ‘cutting edge’ technologie levert waar de lokale leveranciers van kunnen profiteren, dan is er mogelijkheid tot een verlening van vijf jaar. De Indiase overheid heeft geen uitspraak gedaan of Apple voldoet aan de snijkant criteria. Apple zelf heeft geen commentaar gegeven op de beslissing van de overheid.

Apple Stores in India

BloombergTechnology bericht dat verslaggevers van Nirmala Sitharaman, de Minister van Economie in India, hoorde dat Apple opnieuw een aanvraag zou moeten doen. Wil het bedrijf voor toestemming van winkels in India openen.

In India heeft de Amerikaanse fabrikant op dit moment minder dan 2% markt aandeel. India heeft een smartphone-markt waar vier vijfde van de smartphones nog geen 150 dollar kost. De Amerikaanse premium fabrikant krijgt wel een zware kluif om zijn iPhones aan de man te brengen. De toestellen staan namelijk niet bekend als budget telefoons. Toch zag Apple zijn omzet in het land stijgen met 56 procent in afgelopen kwartaal. De vraag naar het merk stijgt en met nieuwe de iPhone SE is er ook een iPhone in het middensegment gekomen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones