Apple verdient ruim 1000 EUR op 256 GB iPhone XS Max

Apple verdient ruim 1000 EUR op 256 GB iPhone XS Max

Met iedere verkochte iPhone XS Max 256 GB verdient Apple ruim 1.000 euro. De winst op de nieuwe iPhone XS modellen is enorm. TechInsights heeft onlangs de productie kosten onderzocht voor de XS Max met 256 GB en daaruit blijkt deze flinke winst.

Apple heeft deze maand de iPhone XS en iPhone XS Max gepresenteerd. De Amerikaanse fabrikant maakt al jaren prachtige premium smartphones met een hoge prijs. Net als de prijs voor de vlaggenschepen stijgt ook de winst voor het bedrijf in de afgelopen jaren. Bij TechInsights hebben ze de iPhone XS Max met 256 GB uit elkaar gehaald. De onderzoekers hebben hiermee achterhaald wat Apple betaalt aan onderdelen voor het vlaggenschip. Uit de optelsom van onderdelen blijkt dat Apple ruim 1.000 euro verdient op de verkoop van het vlaggenschip in Nederland.

Apple verdient ruim 1000 euro op de iPhone XS Max

Bij iedere iPhone XS Max 256 GB verkoop in Nederland verdient Apple ongeveer 1.051 euro. Daarmee verdient de Amerikaanse fabrikant met de Max bijna twee keer meer dan dat je voor een OnePlus 6 betaalt.

TechInsights heeft het peperdure vlaggenschip uit elkaar gehaald. Vervolgens zijn de prijzen van alle onderdelen vastgesteld. Na een uitvoerig onderzoek schat de site dat Apple 443 dollar (circa 378 euro) nodig heeft om de 256 GB iPhone XS Max te fabriceren. Het toestel wordt in Nederland verkocht voor 1.429 euro en dat resulteert in een winst van ruim 1.000 euro.

TechInsighs kosten iPhone XS Max

 

Kanttekening verdienste Apple

Uiteraard moeten we een kanttekening bij deze berekening zetten. Want enerzijds heeft Tim Cook, Apple CEO, in het verleden gezegd dat dergelijke ‘teardowns’ niet kloppen en niet de feitelijke prijsstelling van Apple weerspiegelen. Daarnaast neemt deze berekening de ontwikkelingskosten (R&D) niet mee, kosten voor het verschepen en ook niet de kosten voor de marketing van de iPhone XS vlaggenschepen. Wat wel uit deze berekening blijkt is het unieke vermogen van Apple om enorme winsten op haar producten te genereren.

iPhone XS Max

Met de iPhone XS Max onthulde Apple deze maand de grootste iPhone ooit. Het toestel is in formaat even groot als de iPhone 8 Plus. Het beeldscherm is echter veel groter met 6,5 inch ten opzichte van 5,5, inch. Er is ook een kleiner 5,8 inch model beschikbaar dat net zo groot is als de iPhone X.

De nieuwe Apple iPhone XS Max wordt aangedreven door de nieuwste generatie A12 Bionic processors. Het toestel heeft daarnaast 4 GB aan werkgeheugen en je kunt de telefoon kopen met 64 GB, 256 GB of 512 GB aan opslagruimte. Aan de achterkant tref je de flink verbeterde dual hoofdcamera’s. Een flinke accu verzorgt ruim een dag plezier van dit krachtige toestel.

Bron: TechInsight

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones