28 april 2015 door in Apple.

De kwartaalcijfers van Apple zijn bekend en daaruit blijkt dat Apple 61,2 procent iPhones heeft verkocht. Dat is een stijging van veertig procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast zijn er minder iPads verkocht ten opzichte van een jaar ervoor.

De cijfers zijn van het tweede fiscale kwartaal van 2015. Deze gaan over de periode januari/februari/maart. Deze lopen niet tegelijk met de kalenderkwartalen.

Minder iPads

In een jaar tijd zijn er per kwartaal vier miljoen minder iPads verkocht ten opzichte van het jaar ervoor. Het laatste kwartaal verkocht Apple 12,6 miljoen iPads ten opzichte van 16,4 miljoen exemplaren in hetzelfde kwartaal een jaar terug.

De dalende afzet van iPads is onderdeel van een trend. De reden hiervoor legt Apple bij het feit dat de iPad lang meegaat en dat je dus niet zo snel een nieuwe koopt. Ook staat de tabletmarkt onder druk door het gevarieerde aanbod van smartphones. apple kwartaalcijfers

iPhone goed voor tweederde van de inkomsten

In totaal haalde de telecomgigant 58 miljard dollar aan omzet in het afgelopen kwartaal. De verkoop van iPhones zijn goed voor tweederde van de inkomsten. Onder de streep blijft 13,6 miljard staan. Dat is een stijging van 3 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder.

De verkoop van de Apple Watch is nog niet terug te zien in de cijfers. De smartwatch is nog maar kort verkrijgbaar. Analisten denken dat er zo’n twee miljoen exemplaren van de Apple Watch zijn verkocht.

Bij services wordt ook de afzet uit de iTunes Store, App Store, Mac App Store, iBooks Store, AppleCare, Apple Pay, licenties en andere diensten meegerekend. En bij other products ook onder andere de verkopen van de iPod, Apple TV en Beats Electronics.

 

apple kwartaalcijfers

 

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones