30 april 2014 door in Apple.

Het is Apple niet gelukt om de verkoop van iPads te stabiliseren. Dit jaar zijn er namelijk voor het eerst minder tablets over de toonbank gegaan dan vorig jaar. Wel zijn er meer iPhones verkocht. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van Apple.

In het eerste kwartaal is de verkoop van iPads met 16% gedaald. Werden er een jaar eerder nog 19,5 miljoen iPads verkocht, dit kwartaal waren dat er ‘slechts’ 16,35 miljoen.

iPhones

De verkoop van iPhones liep wel flink op, namelijk van 37,4 miljoen vorig jaar naar 43,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2014. De stijging is met name te danken aan de introductie van de iPhone bij China Mobile, een Chinese provider met zo’n 770 miljoen klanten.

Omzet van Apple gestegen

Niet alleen de verkoop van iPhones, maar ook de omzet is aanzienlijk gestegen. Het Amerikaanse concern zag zijn inkomsten met vijf procent groeien naar 45,6 miljard dollar. De omzetgroei is voornamelijk te danken aan de gestegen verkoop van iPhones, aldus Apple. De smartphone leverde tussen januari en maart namelijk in totaal 26 miljard dollar op. Dat is ruim 3 miljard meer dan een jaar geleden.

iPod en Mac

De verkoop van iPods is, evenals voorgaande kwartalen, opnieuw gedaald. In het eerste kwartaal van 2014 werden er 2,76 miljoen muziekspelers verkocht. Vorig jaar waren dat er nog 6,5 miljoen. De verkoop van de Mac-computers is wel gestegen, namelijk van 3,95 miljoen exemplaren vorig jaar naar 4,14 miljoen dit kwartaal.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones