Apple verkopen bijna de helft van Samsung in Q1 2016

Apple verkopen bijna de helft van Samsung in Q1 2016

TrendForce, een wereldwijd Taiwanees technologisch marktonderzoeksbureau, meldt dat er wereldwijd 292 miljoen smartphone zijn verscheept in het eerste kwartaal van 2016. Dat is een daling van 18,6% vergeleken met het zelfde kwartaal vorig jaar. Het onderzoeksbureau schrijft de daling toe aan de verzadiging van de smartphonemarkt. Dit blijkt uit cijfers van toonaangevende merken zoals Samsung en Apple die niet meer het groei momentum hebben als voorheen. De totale verkopen zijn meer en meer afhankelijk van bijdragen van de Chinese merken en de stijgende vraag in India en andere opkomende markten.

Verkopen smartphones TrendForce

Chinese smartphone fabrikanten bezitten ruim 42% van de markt

De smartphone analist van TrendForce, Avril Wu, vertelt dat de Chinese merken als Huawei, Lenovo en Xiaomi samen goed zijn voor wel 42,5 % van de gehele markt. Voor de eerste keer meer dan Samsung en Apple samen. Chinese merken profiteerden in hun thuismarkt China van toenemende subsidies voor 4G smartphones van de binnenlandse Telecom operators. Tegelijkertijd hebben ze ook nog terrein te winnen in buitenlandse markten. Chinese smartphone makers hebben dan ook minder geleden onder het magere ‘eerste kwartaal’ seizoen de afzet daalde slechts 16%.

Top spelers Samsung en Apple

Apple beleefde zijn grootste daling ooit en kwam net aan de 42 miljoen stuks. Daarmee daalde de iPhone verkopen 43,8 % ten opzichte van het laatste kwartaal vorig jaar. Het ziet er niet naar uit dat deze trend snel zal worden doorbroken. Wu vertelt ons dat de iPhone SE verkopen naar verwachting onder de 15 miljoen eenheden uit zal komen dit jaar. Het toestel gaat waarschijnlijk het tij niet helpen keren. TrendForce heeft de geschatte iPhone verkoop voor dit jaar verlaagd naar 213 miljoen stuks, bijna 10 % lager dan voorgaande jaren.

Samsung wist ondanks de tegenwind zijn verkopen te vergroten. In het eerste kwartaal overtrof de Koreaanse producent alle verwachtingen en verscheepte 81 miljoen stuks. Samsung versterkte zijn verkopen met de lancering van de vlaggenschepen Galaxy S7 en S7 Edge. Ook de J-serie is wereldwijd succesvol geweest vooral ook in China. TrendForce heeft voor Samsung’s het verwachte aantal verkopen in 2016 verhoogd tot 316 miljoen stuks, ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding