Apple verlaagt iPhone 6s prijs … in India

Apple verlaagt iPhone 6s prijs … in India

Ja, Apple heeft besloten om de prijzen van de iPhone 6s te verlagen, maar dan wel in India. In India had het bedrijf nogal last van tegenvallende resultaten, waardoor ze besloten hebben om de prijs van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus met zo’n twintig procent te laten zakken. In India kregen deze telefoons halverwege oktober hun release, wat dus betekent dat ze na twee maanden een flinke prijsverlaging krijgen, zo blijkt uit een prijsopgave van een telecomprovider in India.

iPhone prijzen

In India betaal je momenteel 48499 roepies (670 euro) voor een iPhone 6s met 16 GB en 62849 roepies (870 euro)voor het 64 GB model. In Nederland betaal je daar respectievelijk zo’n 700 en 800 euro voor. Wat dat betreft verschillende de prijzen wel wat, maar is het 16 GB model bijvoorbeeld goedkoper in India dan dat het in Nederland is.

Voorheen kostte diezelfde iPhone je in India zo’n 850 euro voor het 16 GB model, en betaalde je maar liefst 1270 euro voor het 64 GB model! Niet zo gek dus dat de nieuwste iPhone niet zo best verkocht in India, en dat Apple heeft doen besluiten om de prijs wat te laten dalen. Dat de prijs in het begin zo hoog lag, lag vooral aan het feit dat er een zwakke wisselkoers was tussen de roepie en de Amerikaanse dollar én dat er veel belasting wordt geheven op importgoederen.

iPhone 5s wordt ook goedkoper

Niet alleen de iPhone 6s wordt door Apple wat goedkoper verkocht, maar ook de iPhone 5s zal een stuk minder gaan kosten. Omgerekend betaalde je daar eerst nog ruim 600 euro voor, maar dat zal nu dalen naar minder dan 350 euro, waarmee het toch wel het instapmodel wordt van de iPhone line-up.

De iPhone 5s is in Nederland ook bezig aan een daling in prijs. Een tijdje geleden betaalde je in Nederland ook nog bijna 600 euro voor dat toestel, maar sinds de komst van de iPhone 6s daalt die prijs steeds meer. Momenteel ligt de gangbare prijs op zo’n 450 euro, maar het kan goed zijn dat de prijs verder zal dalen, in Nederland welteverstaan.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones