Apple verontschuldigt voor accu & prestaties iPhones

Apple iPhone 7 plus Accu

Apple verontschuldigd zich voor de accu problemen en lage prestaties van verschillende iPhone smartphones. De onderneming ontving verschillende meldingen van iPhone toestellen die traag werden. Daarop biedt de Amerikaanse fabrikant nu officieel haar excuses op de website.

De premium smartphone fabrikant is zich ervan bewust, dat sommigen klanten teleurgesteld zijn in het bedrijf. Daarvoor verontschuldigt Apple zich en zegt sorry. In de verklaring meldt de onderneming dat eigenaren van een iPhone 6 of een van de latere iPhones de accu kunnen vervangen tegen een lagere prijs. Eigenaren krijgen daarnaast een software aangeboden om de accustatus beter bij te houden.

Apple verontschuldigt zich

Apple heeft op verschillende vlakken klachten ontvangen over de accuduur van iPhones en ook de prestaties van verschillende iPhones. Volgens de Amerikaanse fabrikant heersen er veel misverstanden over de problemen. Daarop heeft het bedrijf een verklaring gepubliceerd op haar eigen website.

In de verklaring meldt de fabrikant van iPhones dat het niet bewust geknoeid heeft met de prestaties van iPhone. Verschillende mensen menen dat Apple namelijk de prestaties van de iPhones heeft beïnvloed zodat mensen eerder een nieuw toestel kopen. Niets is minder waar aldus de officiële verklaring van het bedrijf:

“Eerst en vooral hebben we nooit – en zouden wij ook nooit – iets gedaan hebben om opzettelijk de levensduur van een Apple-product te verkorten of de gebruikerservaring te verslechteren om klantupgrades te stimuleren. Ons doel is altijd geweest om producten te maken waar onze klanten van houden en het zo lang mogelijk gebruikmaken van iPhones is daar een belangrijk onderdeel van.”

Consumenten geloven dat Apple de levensduur verkort

Apple raakte eerder dit jaar al in opspraak omdat het bedrijf toegaf de prestaties van iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE en de iPhone 7 te verminderen. Verschillende gebruikers merkte namelijk dat hun iPhone veel sneller werd nadat zij hun accu hadden vervangen. Ze testte de toestellen op Geekbench op snelheid voordat ze de accu vervingen en nadat de accu vervangen was. Daarop gaf het bedrijf toe dat het software heeft waardoor oudere apparaten met oude accu’s langzamer worden. De reden hiervoor is, omdat Apple meent dat de lithium batterij in de iPhone na verloop van tijd minder betrouwbaar is. Met het verminderen van de prestaties meent de onderneming de smartphones te beschermen.

Veel consumenten zijn juist van mening dat de fabrikant de software bewust implementeert en daarmee de levensduur van oudere iPhones verkort. Daarmee worden klanten gestimuleerd om nieuwe en duurdere iPhone vlaggenschepen te kopen.

Apple onder druk

Op social media ging het verhaal de afgelopen dagen alsmaar door. Veel verschillende mensen postte hun ongenoegen over Apple en de prestaties van hun iPhone. Apple hoopt met de persoonlijke brief en excuus tegemoet te komen aan de iPhone eigenaren die het vertrouwen in het merk zijn verloren. Het aandeel van de Amerikaanse fabrikant stond eerder deze week ook al onder druk. Dat had te maken met de tegenvallende verkoop cijfers van de dure iPhone X.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones