Apple verruimt beleid vervanging accu

Apple verruimt beleid vervanging accu

Apple vervangt voortaan alle accu’s onder garantie, ook wanneer de capaciteit nog meer dan 80 procent is. Het resultaat van de Genius Bar accutest legt derhalve geen gewicht in de schaal. De beleidswijziging volgt op een rumoerige tijd voor Apple waarin het meermaals door het stof ging en uiteindelijk een prijsreductie voor het vervangen van accu’s afkondigde. 

2017 kreeg een naar staartje voor Apple. Dit heeft alles te maken met ‘batterygate’. Om het hele verhaal even kort samen te vatten: Apple bleek iPhones met verouderde accu’s doelbewust slomer te maken. Dit deed men met de beste intenties. Processors gebruiken namelijk veel accu en zijn ingesteld op een bepaald verbruik. Wordt dit niet gehaald, dan kunnen er problemen optreden. Zodoende kunnen telefoons uitvallen of vastlopen. De crux zat hem echter in het feit dat Apple dit beleid niet aankondigde. Derhalve waren veel iPhone-bezitters behoorlijk verontwaardigd toen zij merkten dat hun toestel veel sneller reageerde op het moment dat ze hun accu vervingen. Uiteindelijk bekende Apple schuld en ging het hevig door het stof.

Apple iPhone 7 plus Accu

‘Gebrek aan transparantie’

Vooral het gebrek aan transparantie werd meermaals gehekeld door consumenten. Apple maakte er uiteindelijk het beste van en besloot diens prijzen voor het vervangen van accu’s te verlagen. Waar je eerst 79 dollar voor een vervanging buiten garantie op tafel moest leggen, is dit voortaan nog 29 dollar. De prijsreductie geldt wereldwijd en is van toepassing op modellen vanaf de iPhone 6. Voorwaarde is wel dat de Genius Bar (de helpdesk in Apple winkels) uitwijst dat de accu daadwerkelijk defect is. Of althans, dat dachten we. Vandaag blijkt namelijk dat Apple niet langer naar de uitslag van de test kijkt, maar altijd tot vervanging overgaat. Zodoende maakt het voor je eigen portemonnee niet meer uit of de accu daadwerkelijk defect is, of niet.

Testuitslag maakt niet uit

Het nieuws werd opgepikt door de Franse website iGeneration, die een interne memo van Apple doorgespeeld kregen. Vervolgens maakt de Nederlandse website Tweakers melding. De website MacRumors schrijft dat Apple naar aanleiding van vragen schriftelijk bevestigd heeft dat de beleidswijziging van kracht is. De resultaten van de test maken dus niet uit voor het uiteindelijk te betalen bedrag. Volgens het vorige beleid worden accu’s van iPhones enkel onder garantie vervangen indien de capaciteit is teruggelopen tot onder de 80 procent. Dankzij de wijziging is dit dus niet langer van toepassing. Het is daarmee de zoveelste zet van Apple om het imago weer op te poetsen na het schandaal. Eerder bood men dus al een prijsreductie alsmede officiële verontschuldigingen aan.

Momenteel lopen nog wel minstens 20 rechtszaken tegen het bedrijf omtrent bovenstaande kwestie.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones