2 oktober 2014 door in Apple.

Apple heeft de onderhandelingen met PayPal onverwachts afgebroken. De betaaldienst en Apple zouden een samenwerking aangaan, en daarbij PayPal integreren in Apple’s eigen betaaldienst Apple Pay. De onderhandelingen liepen echter stuk toen PayPal ook met aartsrivaal Samsung in zee ging.

Dat schrijft Bankinnovation.net, een website die zich bezighoudt met innovatie in de betaalwereld, waar PayPal en Apple Pay ook onder vallen. De site beroept zich hierbij op anonieme bronnen rondom de betrokkenen.

Apple Pay

Met Apple Pay kunnen gebruikers in de Verenigde Staten met de iPhone 6 en 6 Plus betalingen doen via nfc-technologie. Op die manier hoeft men bijvoorbeeld in de winkel de telefoon alleen maar langs een betaalterminal of pinautomaat te halen. Op de lange termijn zou de smartphone zo de creditcard moeten vervangen.

Onderhandelingen

Bankinnovation.net wist eerder al te melden dat de twee multinationals met elkaar in gesprek waren. Bij de presentatie van Apple viel PayPal echter op door afwezigheid. Dat riep vragen op, en de website beweert nu dus de oorzaak in handen te hebben.

De onderhandelingen zouden aanvankelijk een lange tijd heel goed zijn verlopen. Al vroeg nam Apple volgens de bronnen contact op met de PayPal, dat één van de grootste bedrijven is in de online betalingensector.

Samsung

Bij de presentatie van de Samsung Galaxy S5 in februari 2014 werd echter bekend dat Samsung-gebruikers met behulp van de vingerafdrukscanner betalingen konden doen met PayPal. Volgens de bronnen werd Apple ‘woest’ toen dat bekend werd.

Apple ziet dan ook af van verdere samenwerking. Voor de technische kant van Apple Pay wordt nu samengewerkt met betaalbedrijf Stripe.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones