Apple wijzigt richtlijnen App Store voor iOS 8

iOS 8Apple heeft de richtlijnen van de App Store gewijzigd. In de vernieuwde documentatie staan onder andere regels voor nieuwe apps en functies als HomeKit en HealthKit. Ook de regels voor Extensions in iOS 8 zijn bijgewerkt. De vernieuwde voorwaarden zijn bij de Algemene Voorwaarden te vinden onder de secties 25 tot en met 28.

De aankondiging van de richtlijnenwijziging wijst er op dat Apple waarschijnlijk binnenkort de nieuwe versie van zijn besturingssysteem zal gaan uitrollen. Het bedrijf heeft zelf nog geen datum genoemd, maar verwacht wordt dat Apple iOS 8 begin september zal lanceren.

HealthKit

iOS 8 zal bij de lancering een aantal nieuwe functies met zich meebrengen. HealthKit is één van die nieuwe functies. Deze app is een zogenaamd gezondheidsplatform dat Apple introduceert in het nieuwe besturingssysteem. Via dit platform kunnen gebruikers constant hun gezondheid in de gaten houden en op elk moment interessante en soms urgente informatie als bloeddruk en hartslag checken. Ook kan je je gewicht en andere medische informatie opvragen.

In combinatie met andere apps, bijvoorbeeld applicaties om te hardlopen, kunnen gegevens worden verzameld en opgeslagen. Volgens Apple komt de privacy daarmee echter niet in het geding, omdat apps die een koppeling met HealthKit maken de medische gegevens niet in iCloud mogen opslaan. Ook mag de data niet worden gedeeld met derden zonder expliciete toestemming van de gebruiker.

Apple iOS 8

HomeKit

Een andere functie is de HomeKit. Daarmee kunnen gebruikers met iOS 8 bepaalde ‘slimme apparaten’ in huis besturen. Voor deze functie gelden dezelfde vernieuwde reglementen. Ook apps die HomeKit gebruiken mogen de data niet in iCloud opslaan, en mogen gegevens ook niet ongevraagd verstrekken aan derden. De data mag alleen worden verzameld om het product of de dienst beter te maken, zoals bij het aan- en uitzetten van een lamp of het bedienen van de thermostaat.

Extensions

Apple voegt aan iOS 8 ook Extensions toe. Hiermee kunnen apps extra functionaliteiten bieden in het systeem of andere apps, zoals nieuwe toetsenborden die ontwikkelaars kunnen aanbieden en op het toestel kunnen worden gebruikt. De gewijzigde reglementen voor Extensions geven aan dat deze geen advertensies of in-app aankopen mag bevatten en tegelijkertijd een mogelijkheid moet bieden om naar een andere Extension over te stappen. Ook moet Extensions blijven werken als er geen internetverbinding beschikbaar is.

iPhone 6

Apple organiseert op 9 september een evenement, waarbij hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6 wordt gepresenteerd. Verwacht wordt dat ook iOS 8 die dag wordt onthuld, en ongeveer een maand later beschikbaar zal komen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones