Apple wil Dr. Dre’s Beats kopen voor 3,2 miljard

Apple is hoogstwaarschijnlijk van plan om Beats by Dr. Dre in te lijven. De telecomgigant wil de accessoiremaker voor maar liefst 3,2 miljard dollar overnemen. Dat bericht de Financial Times op basis van anonieme bronnen die dicht bij de beide organisaties betrokken zijn. Het zou voor Apple de grootste overname worden in zijn geschiedenis.

De aan de ‘b’ herkenbare koptelefoons zijn onderdeel van Beats Electronics LLC. Naast de headsets heeft het bedrijf ook een eigen streamingsdienst, vergelijkbaar met Spotify. Tot voor kort was Beats nog voor 25 procent in handen van de Taiwanese smartphonefabrikant HTC, maar die samenwerking is vorig jaar stopgezet.

Reden overname

De reden van de op handen zijnde overname is nog niet duidelijk. Toch wordt er al wel aangenomen dat de online streamingsdienst erg gewild is bij de iPhone-fabrikant. Zo zou het bedrijf zich kunnen weren tegen de toename van muziekstreaming en de afname van downloads op iTunes. Apple zou de streamingsdienst kunnen combineren met iTunes Radio. Een andere mogelijkheid is dat ze de dienst offline halen, maar dat lijkt het minst logisch.

BEATS

Een andere reden van de overname zou kunnen zijn dat Beats by Dr Dre momenteel erg populair is en dus een goed imago heeft. De overname voor Apple zou ook het imago en de populariteit van Apple-producten een boost kunnen geven. Uit recente interne e-mails blijkt namelijk dat het op marketinggebied de laatste tijd steeds slechter gaat met het Amerikaanse bedrijf.

Dr. Dre

Dr. Dre is de bekendste van de twee oprichters van het koptelefoonmerk en vaart ook wel bij de verkoop. Met de deal met Apple zou hij de eerste rapper worden die miljardair is. Zijn reactie op de overname was dan ook dolenthousiast:

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones