Apple
3 mei 2016 door in Apple.

Apple staat onder druk. Het uitbrengen van de tegenvallende winstrapportage leidde afgelopen week zelfs tot de aller slechtste week sinds januari 2013 voor de Apple aandelen. Ook maandag nog daalde het aandeel. Vandaag krijgt het bedrijf zelfs meer slecht nieuws voor de kiezen, weet Bloomberg te melden. In een zoektocht naar nieuwe markten heeft het Amerikaanse concern voor de tweede keer India verzocht om zijn refurbished iPhones te mogen verkopen. India heeft namelijk ‘s werelds tweede grootste mobiele bevolking. Helaas is ook dit keer het verzoek afgewezen waarmee deze immense nieuwe markt aan Apple voorbij lijkt te gaan. Een grote tegenvaller aangezien de iPhone het in China ook steeds moeilijker krijgt.

Refurbished iPhones niet naar India

In navolging van het eerdere verzoek in 2015 is ook het tweede verzoek van Apple Inc. om iPhones te importeren afgewezen door India. Bloomberg brengt het nieuws dankzij een Indiase official van het Ministerie van Telecommunicatie. Hiermee is de toegang voor Apple tot India afgewezen. India is een immense groeimarkt en een voor Apple zeer belangrijke markt door haar groeipotentieel. Specificaties van de redenen voor de afwijzing gaf de official niet, hij verwees naar het officiële beleid van India. Apple zelf weigerde commentaar te geven. Eén van de redenen voor de afwijzing is misschien dat Apple met zijn Refurbished iPhones concurreert met de doelstellingen van de Indiase regering. Zo zagen we in het begin van dit jaar al een zeer goedkope telefoon, de Ringing Bells Freedom 251, op de Indiase markt verschijnen vermoedelijk met grote regeringssteun.

India is een lastige maar veelbelovende smartphone markt

Eerder dit jaar wist Bloomberg al te melden dat Apple aan het lobbyen was bij de regering van premier Narendra Modi om zijn Refurbished iPhones te verkopen in India. Het wegvallen van China als veelbelovende de markt voor iPhones maakt dat Apple zijn aandacht op andere markten moet vestigen. Aandacht die in toenemende mate gericht wordt op India waar de smartphone producent op dit moment 2% van het marktaandeel in smartphones heeft. Bloomberg weet te vermelden dat veel bedrijven lastig toegang krijgen tot India. Het land heeft een groot aantal wetten die Amerikaanse en andere buitenlandse onderneming beperken om zich binnen de grenzen van India te werken. Bedrijven worden bijvoorbeeld verplicht om 30% van hun producten af te nemen van lokale Indiase bedrijven voordat voor hun eigen merk winkels mogen openen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones