28 januari 2015 door in Apple.

Dat de iPhone 6 en 6 Plus erg in trek zijn, weten we wel. Maar hóe erg in trek, wordt vandaag fijntjes duidelijk. In een persbericht schrijft de Apple dat er maar liefst 74,5 miljoen iPhones over de toonbank gingen in het eerste kwartaal van het financiële jaar 2015.

Eerder werd verwacht dat er in de periode van oktober tot december zo’n 66 miljoen iPhones verkocht zouden worden. In dezelfde periode van vorig jaar werden er 51 miljoen iPhones verkocht.

18 miljard aan winst

Apple’s eerste kwartaal van het financiële jaar eindigde op 27 december 2015. De omzet is nog nooit zo hoog geweest: 74,6 miljard dollar. Het bedrijf kan 18 miljard aan winst op zijn rekening bijschrijven. “Onze omzet groeide met 30 procent ten opzichte van vorig jaar”, zegt CEO Tim Cook.

In het bericht bedankt Tim Cook alle klanten voor het geweldige kwartaal. Daarnaast roemt hij de inzezt van de teams: “De uitvoering van onze teams om deze resultaten te bereiken, was simpelweg fenomenaal.”

Omzet

Een jaar terug was de omzet 57,6 miljard dollar in dezelfde periode. Dat leverde het Canadese technologieconcern 13,1 miljard dollar nettowinst op. Voor het tweede kwartaal van het financiële jaar 2015 hoopt Apple een omzet tussen de 52 en 55 miljard dollar te boeken.

iphone-6plus

Macs en iPads

Ook een vermelding waard: er zijn ook nog nooit zoveel Macs verkocht als in het afgelopen kwartaal. Daarentegen is de verkoop van iPads wel gedaald. Zo zijn er in het eerste kwartaal 21,6 miljoen tablets verkocht, in hetzelfde kwartaal een jaar eerder waren dat er 26 miljoen.

iPhone 6-gates

De introductie van de iPhone 6 en 6 Plus ging niet zonder slag en stoot. Zo waren er de eerste maanden nogal verontrustende berichten rondom Apple’s nieuwe paradepaardjes.

Denk bijvoorbeeld aan de #bendgate, waarbij de 6 Plus minder stevig leek te zijn dan gedacht. Of de #hairgate: zou een telefoontje ertoe leiden dat je haren uitgetrokken zouden worden

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones