App Special: Op bezoek bij Flitsmeister

FlitsmeisterIn de rubriek “App Specials” geeft de redactie van Telefoonabonnement.nl tips over apps en trends die je absoluut niet mag missen. Deze week besteden we aandacht aan één van de meest geldbesparende apps aller tijden: Flitsmeister. Om erachter te komen wat voor een organisatie er nu schuil gaat achter een bedrijf als Flitsmeister BV heeft onze redactie een bezoekje gebracht aan hun kantoor in Veenendaal.

lijn
Geschikt voor: Alle platforms (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry OS)
Ontwikkelaar: GoVisual BV
Categorie: Verkeer en onderweg

Iedere bestuurder heeft er last van en iedere bestuurder ergert zich eraan! Die gruwelijke flitsers! Ze staan tegenwoordig overal en op plekken waar je ze het minst verwacht. De heren van Flitsmeister ergerden zich hier blijkbaar ook aan en bedachten een oplossing. Het resultaat: de beste app voor onderweg, Flitsmeister! Inmiddels bestaat de app vier jaar en heeft Flitsmeister 500.000 actieve gebruikers in Nederland. De redactie van Telefoonabonnement.nl ging op bezoek bij Flitsmeister om meer te weten te komen over deze fantastische app.

Over Flitsmeister

boetebedragen
Flitsmeister is een applicatie voor iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry OS. De app kan op ieder platform gratis worden gedownload en zorgt ervoor dat je tijdens het autorijden wordt gewaarschuwd wanneer er een flitser op je route is gespot. Mensen die vaak onderweg zijn kunnen beamen dat je al gauw een paar kilometer te hard rijdt en dit genoeg is om een boete thuisgestuurd te krijgen. Dat risico wordt ook nog eens groter als je vaak op de snelweg rijdt. Een boete voor een paar kilometer te hard rijden kost al gauw een paar tientjes. Door de applicatie Flitsmeister te gebruiken bespaar je dus serieus geld. Bekijk hiernaast een overzicht van de verkeersboetes die je kunt verwachten bij een overschrijding van maximaal 30 kilometer.

Doordat er inmiddels meer dan 500.000 actieve leden zijn die de Flitsmeister app maandelijks gebruiken worden er ook steeds vaker flitsers gemeld. Hierdoor wordt het risico om ergens te rijden waar nog geen flitser is gemeld steeds kleiner.

Het bedrijf achter Flitsmeister is kleinschalig maar oogt groots. Dat komt doordat ze kantoorruimte hebben gehuurd in een opvallend groot bedrijvencomplex. Bij binnenkomst wordt je binnengelaten door een vriendelijke receptioniste die je naar het kantoor van Flitsmeister begeleidt. Het bedrijf bestaat uit 3 enthousiaste medewerkers. Een programmeur, een vormgever en een social media expert. De gemiddelde leeftijd is eind 20 en het valt op dat het Apple gehalte behoorlijk aan de hoge kant is. Overal waar je kijkt staan Apple MacBooks en monitoren van Apple. Uiteraard hebben ook alle medewerkers bij Flitsmeister de nieuwste iPhone. Flitsmeister huurt regelmatig ontwikkelaars in bij het naastliggende bedrijf Omnext om op alle platformen door te kunnen blijven ontwikkelen.

flitsmeister

Veiliger onderweg met Flitsmeister

Veel mensen associëren Flitsmeiser met snelheidsduivels en wegmisbruikers. Wij kunnen je echter vertellen dat dit absoluut niet de bedoeling is van het bedrijf en ook niet het beeld is wat ze willen uitstralen. Hoewel Flitsmeister wordt ontwikkeld door een drietal “snelle” jongens is het doel van de app iets uitgebreider dan alleen maar flitsers te vermijden. Natuurlijk laat de applicatie wegen zien waar je geflitst wordt en kan je daardoor ook zien waar je hard kan doorrijden. Toch is de app met name bedoelt om het veiliger te maken onderweg. Een nieuwe functionaliteit die hiervoor zorgt is het tonen van ambulances met zwaailichten in je app.

Flitsmeister toont ambulances met zwaailichten in de app

Het blijft een gevaar op de weg: de ambulance! Ze rijden met hoge snelheid langs je op en vaak heb je het te laat in de gaten dat ze er langs willen. Bijvoorbeeld als je de muziek hard aan hebt staan of even niet in je achteruitkijkspiegel kijkt. Ambulances moeten zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn en iedere seconde dat jij hen vertraagd kan een seconde te laat zijn.

Er zijn al verschillende manieren bedacht om de bestuurder eerder op de hoogte te brengen van ambulances en andere hulpdiensten. Bijvoorbeeld door een sensor in je auto te plaatsen wat ervoor zorgt dat je muziekvolume omlaag gaat zodat je het geluid van de sirenes beter kan horen. Tot dusver is dit nooit in ontwikkeling gegaan.

Gebruikers van Flitsmeister krijgen op hun smartphone te zien waar en wanneer er een ambulance met zwaailichten op hun afkomt. Ambulances worden uitgerust met een zogenaamde Sireneradar. De radar geeft middels GPS hun positie aan en geeft een seintje aan Flitsmeister zodra de zwaailichten aangaan. Als jij als bestuurder onderweg bent binnen een straal van die ambulance krijg je dit te zien op je scherm.

De meeste actieve gebruikers van Flitsmeister hebben een houder in hun auto waarin hun telefoon zit bevestigd. Hierdoor kan je je handen aan het stuur houden en wordt je op een veilige manier gewaarschuwd als er in jouw buurt een ambulance langs komt rijden.

Flitsmeister is een handige app die eigenlijk voor iedere bestuurder van pas zou kunnen komen. Het is een app die boetes voorkomt maar ook voor veiligheid zorgt. Er werkt een team bestaande uit 3 specialisten dagelijks aan de app en zij zorgen ervoor dat het blijft doorontwikkelen. De mogelijkheden voor de toekomst worden nog verder uitgebreid en er zal de komende tijd gewerkt worden aan diverse verbeteringen om het voor een bestuurder veiliger te maken onderweg. Met andere woorden, ben je vaak onderweg en heb je Flitsmeister nog niet gedownload? Dan is ons advies: Doen!

lijn

Download Flitsmeister voor iOS
Download Flitsmeister voor Android
Download Flitsmeister voor Windows Phone

Bekijk het laatste nieuws over Apps:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones