Archos Core 57S met 18:9 display kost nog geen 100 euro

Archos Core 57S met 18:9 display kost nog geen 100 euro

De Archos Core 57S wordt waarschijnlijk de goedkoopste telefoon met edge-to-edge display die we tot nu toe hebben gezien. Volgens Roland Quandt, die zegt de specificaties van het toestel te kennen, kost hij bij introductie net geen 100 euro. Wat mag je voor deze prijs verwachten van deze budgettelefoon? Hieronder vind je het antwoord.

Voor wie het niet weet: Archos is een Franse smartphone- en tabletproducent. Het bedrijf heeft in het verleden verschillende telefoons naar ons land gebracht. De fabrikant pakte tijdens de IFA-beurs in Berlijn nog groots uit met drie budgettelefoons, een high-end vlaggenschip en een tablet. Vlak na afloop van de beurs maakten we kennis met de Archos Diamond Omega, het vlaggenschip met zeer krachtige hardware en maar liefst vier camera’s. Binnenkort introduceert de fabrikant waarschijnlijk een nieuw budgettoestel: de Archos Core 57S. Weliswaar niet een inspirerende naam, maar wel een heuse eye-catcher.

Specificaties Archos Core 57S

De Archos Core 57S heeft een 5,7 inch groot IPS LCD-display en telt 1440 bij 720 pixels (HD+). Als je naar de gelekte productfoto’s kijkt zou je het misschien niet zeggen, maar hij heeft toch echt een 18:9 verhouding. Een bijzondere prestatie aangezien de balken onder en boven het scherm toch behoorlijk fors zijn, om het politiek correct uit te drukken. Tevens is het scherm voorzien van 2.5D Glass, waardoor het scherm naadloos overloopt in het frame.

Met namen als Qualcomm en MediaTek ben je waarschijnlijk wel bekend. Vrijwel alle toestellen die hier op Telefoonabonnement.nl voorbijkomen hebben een chipset die afkomstig is van één van deze fabrikanten. Onder de motorkap van de Archos Core 57S vinden we echter de Spreadtrum SC9832A. De CPU’s van Spreadtrum vinden we enkel in de allergoedkoopste telefoons en zijn over het algemeen niet bepaald vlot. De SC9832A bestaat uit vier kernen (quad-core) en is geklokt op 1,3 GHz. Voor een budgettelefoon is dat nog een aardige kloksnelheid, maar de processor heeft een ander nadeel: hij is zwaar verouderd. Deze chipset werd namelijk in 2016 geïntroduceerd en is dus al behoorlijk op leeftijd. Hij wordt bijgestaan door de Mali-400 MP2 GPU, 1 GB RAM en 16 GB uitbreidbaar geheugen. Je kunt er ook voor kiezen om twee nano-simkaarten in het toestel te plaatsen.

Van de camera’s mogen we waarschijnlijk ook geen al te hoge verwachtingen hebben. Achterop heeft Archos een 8 megapixelcamera met LED-flitser geplaatst. De voorste camera kun je beter gebruiken om videogesprekken te voeren dan selfies te schieten. Deze heeft namelijk een resolutie van slechts 2 megapixels. Verder heeft de Archos Core 57S een microUSB 2.0 aansluiting, Bluetooth 4.0 (LE) en 2500 mAh batterij. Uiteraard heeft hij geen vingerafdrukscanner: het is niet echt realistisch om dat te verwachten van een low-end budgettelefoon in deze prijsklasse. Tot slot wordt hij geleverd met Android 7.0 Nougat, een behoorlijk gedateerde versie van Google’s besturingssysteem.

Beschikbaarheid

Het is niet bekend of en wanneer de Archos Core 57S naar Nederland komt. De adviesprijs kennen we wel: deze bedraagt 99,95 euro.

Archos Core 57S

Bekijk het laatste nieuws over Archos:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding