Archos onthult drie nieuwe smartphones en een tablet

Archos onthult drie nieuwe smartphones en een tablet

Archos pakt groots uit vlak voordat de IFA-beurs van start gaat. Het Franse consumentenelektronicabedrijf heeft drie nieuwe smartphones en een tablet aangekondigd. Het gaat om de Archos Access, Archos Core, Archos Sense 47X en Archos Sense 101 X. De adviesprijzen lopen uiteen van ongeveer 50 euro tot 250 euro.

Bij het horen van de naam Archos gaat er misschien niet direct een belletje rinkelen. Archos is zoals gezegd een Frans technologiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van consumentenelektronica. De fabrikant heeft in het verleden al vele budget- en mid-range telefoons en tablets op de markt gebracht. Dat is ditmaal niet anders.

Aan de vooravond van de IFA-beurs onthult Archos een drietal nieuwe smartphones en een tablet: de Archos Access, Archos Core, Archos Sense 47X en Archos Sense 101 X. Helaas is de fabrikant spaarzaam met informatie over de specificaties. We hebben zo goed als mogelijk de belangrijkste specs voor jullie op een rij gezet.

Specificaties Archos Access

We beginnen met de Archos Access. Deze reeks bestaat uit drie smartphones. Dat wil zeggen, drie telefoons waarvan de schermgrootte verschilt. De overige specificaties zijn namelijk bijna allemaal identiek. Het kleinste model heeft een scherm dat slechts 4 inch groot is. De andere twee zijn respectievelijk 4,5 inch en 5,5 inch. Alle drie de toestellen hebben een FWVGA-resolutie van 854 bij 480 pixels. Onder de motorkap vinden we 1 GB werkgeheugen en slechts 8 GB aan geheugen voor al je foto’s en apps. Je kunt het geheugen uitbreiden met microSD-kaart, maar de maximale opslagcapaciteit is niet bekend (vermoedelijk 32 GB).

Welke fabrikant de processor levert laat Archos in het midden. Foto’s schiet je met een 5 of 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixel selfiecamera. De accucapaciteit varieert van 1200 mAh voor het kleinste model tot 2300 mAh voor de grootste uitvoering. De toestellen worden geleverd met Android 7.0 Nougat.

De Archos Access ligt vanaf september in Europa in de winkels. Het instapmodel kost slechts 49,99 euro. De duurste uitvoering van deze budgettelefoon kost slechts 79,99 euro.

Archos Access

Archos Access

Specificaties Archos Core

De Archos Core bestaat eveneens uit meerdere modellen. Ze hebben allemaal een 5 inch groot IPS LCD-display met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm is volledig gelamineerd, wat inhoudt dat je hem ook buiten in het felle zonlicht prima kunt gebruiken. Ze worden aangedreven door een quad-core processor met onbekende kloksnelheid, 1 GB of 2 GB RAM en 16 GB uitbreidbaar geheugen. De instapmodellen van deze reeks hebben een 8 en 2 megapixelcamera, de duurdere varianten een 13 en 5 megapixelcamera. De batterij heeft een vermogen van 2000 mAh. Ook deze serie wordt met Android 7.0 Nougat geleverd.

De Archos Core telefoons liggen eveneens vanaf september hier in Europa in de winkels. Ze gaan over de toonbank voor 99,99 euro. Hij is verkrijgbaar in het zwart, grijs en rood.

Archos Core

Archos Core

Specificaties Archos Sense 47X

De Archos Sense 47X is anders dan de rest. Het is namelijk een zogeheten toughphone: een smartphone die aan de buitenkant dusdanig goed beschermd is dat hij zonder problemen een flinke smak op een harde ondergrond overleeft. Daarnaast is hij bestand tegen modder, stof, mist, vocht en zout water. Met dit toestel richt Archos zich dan ook op professionals in het veld en actieve consumenten.

De Archos Sense 47X heeft een 4,7 inch groot IPS LCD-display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook hier geldt dat we geen idee hebben welke processor we onder de motorkap aantreffen. Archos laat daarentegen wel weten dat het toestel over 1 GB RAM en 16 GB intern geheugen beschikt. Het geheugen kun je uitbreiden met een microSD-kaart. Achterop heeft de fabrikant een 13 megapixelcamera geplaatst. Selfies schiet je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is met 3000 mAh acceptabel. Dat is in lijn met het vermogen dat de meeste smartphones tegenwoordig hebben. Zoals je van een toughphone mag verwachten is deze IP68 gecertificeerd. Je kunt hem dus volledig onder water dompelen zonder direct vocht- of waterschade op te lopen. De Android-versie wordt weliswaar niet genoemd, maar uit de persafbeelding kunnen we opmaken dat het waarschijnlijk Android 7.0 Nougat is.

De verkoop van de Archos Sense 47X start in oktober. Hij heeft een adviesprijs van 129,99 euro gekregen.

Archos Sense 47X

Archos Sense 47X

Specificaties Archos Sense 101X

Last nut not least is de Archos Sense 101X. Deze 4G-tablet heeft een 10,1 inch groot IPS LCD-display met HD-resolutie, een quad-core processor, 2 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar met microSD). Foto’s schiet je met een 5 en 2 megapixelcamera. Tot slot wordt hij met een 6000 mAh batterij geleverd en draait hij op Android 7.0 Nougat. Het toetsenbord krijg je er vermoedelijk bij.

De Archos Sense 101X ligt vanaf oktober in de winkels. Over de adviesprijs is de fabrikant niet duidelijk. In het persbericht noemt het bedrijf twee verschillende prijskaartjes: 199,99 euro en 249,99 euro. Waarschijnlijk moet je het laatstgenoemde bedrag ophoesten voor deze tablet, of er moet een WiFi-only en 4G-variant van worden uitgebracht (wat niet genoemd wordt in het persbericht). Andere mogelijkheid is dat de tablet 199,99 euro kost en inclusief toetsenbord 249,99 euro. Dat kunnen we zoals gezegd helaas niet opmaken uit het persbericht van Archos.

Archos Sense 101X

Archos Sense 101X

Bekijk het laatste nieuws over Archos:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones