Arriva test inchecken met je mobiele telefoon

arrivaHeel erg nieuw is dit eigenlijk niet. Een paar maanden geleden zagen we dit namelijk al in België. Inchecken met je smartphone. Je hoeft dus niet meer je portemonnee te pakken en vervolgens je pasje op te zoeken. In Nederland start Arriva binnenkort met een proef om passagiers te kunnen laten betalen met hun telefoon.

App gebruiken om je busreis te betalen

Arriva start de komende tijd in Groningen en Friesland met een speciale proef waarin een beperkte groep mensen een app kan installeren op hun smartphone. Deze app maakt het mogelijk voor de gebruiker om meteen de busreis te kunnen betalen. Je hoeft dus geen kaartje meer te kopen, maar kan dit rechtstreeks via je smartphone betalen.

Touch & Travel

Het systeem waar Arriva dit mee wilt doen, krijgt de naam Touch & Travel. Deze app kan gebruikt worden voor reizen in de bus, trein, tram en metro. Arriva hoopt op deze manier het in- en uitchecken eenvoudiger te maken. Doordat het in- en uitchecken te vaak wordt vergeten wil de vervoersbedrijf reizen met openbaar vervoer verder vereenvoudigen.

Het systeem werkt voor de rest vrij eenvoudig. Je geeft toestemming dat Arriva het bedrag van je rekening kan afschrijven en per busrit worden de kosten automatisch van je rekening geschreven.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones