Asus boekt eerste winst met verkoop smartphones

Asus boekt eerste winst met verkoop smartphones

Asus heeft in de maand mei voor het eerst winst geboekt met de verkoop van smartphones. Dat zegt de Taiwanese fabrikant tegen Digitimes. Om hoeveel smartphones het gaat, is niet bekend. Vorige maand verkocht Asus zo’n 1,5 miljoen smartphones.

Hoeveel winst Asus nou heeft gemaakt, is niet bekend. Dankzij de 1,5 miljoen verkochte smartphones kan de smartphonetak van Asus in ieder geval zwarte cijfers onder de streep schrijven. Voor deze maand (juni) hoopt Asus zelfs 2 miljoen smartphones over de toonbank te laten vliegen.

Asus Zenfone Selfie

Reden voor die hogere verwachting is de onlangs gelanceerde Asus Zenfone Selfie, die flink wat aantal keren verkocht moet gaan worden. De Zenfone Selfie heeft een 5,5 inch Full HD IPS-display, voorzien van Corning’s Gorilla Glass 4. Onder de motorkap draait een achtkernige 64-bits Soapdragon 615-processor.

Ook presenteerde Asus eerder dit jaar de ZenFone 2. Deze heeft een 5,5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap draait een vierkernige Intel Atom Z3560-processor die maximaal 1,8 GHz klokt. Voorop zit een 13-megapixelcamera, achterop een 5-megapixelcamera.

Tablets

In totaal verwacht het bedrijf zo’n 25 miljoen smartphones te verkopen gedurende 2015. Behalve smartphones gaan ook de tablets van Asus lekker. In juli lanceert de fabrikant een nieuwe serie ZenPad-tablets, waarvan gehoopt wordt om er zo’n acht tot tien miljoen stuks van te verkopen.

Asus richt zich vooral op Aziatische markten. Tegenwoordig is het nogal een uitzondering als je winst maakt op de wereldwijde smartphonemarkt, omdat dit vooral voor de grote spelers zoals HTC, Samsung en Apple is weggelegd.

Bron: Digitimes

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones