Asus introduceert Zenfone Max Plus (M1)

Asus introduceert Zenfone Max Plus (M1)

Afgelopen nacht heeft Asus een nieuwe telefoon aan haar assortiment toegevoegd. De Asus Zenfone Max Plus (M1) verschijnt in eerste instantie in Rusland. Tegen welke adviesprijs is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of het toestel ook uitrolt naar andere markten.

Asus heeft het tempo er behoorlijk in zitten de afgelopen tijd. Het bedrijf onthulde onlangs onder meer diens volledige Asus Zenfone 4 collectie bestaande uit meerdere toestellen en ook vandaag is het weer raak. Het bedrijf onthult namelijk diens eerst telefoon met 18:9 beeldverhouding: de Asus Zenfone Max Plus (M1). Het toestel valt zoals gezegd voornamelijk op dankzij zijn grote beeldscherm met minimale aanwezigheid van schermranden. Op papier is het toestel verder een degelijke middenklasser. Uniek kenmerk naast het beeldscherm is de aanwezigheid van een dubbele camera aan de achterkant. Ook tref je hier een vingerafdrukscanner aan. Het toestel draait op Android 7 Nougat, een verouderde versie van het besturingssysteem.

Asus haakt in op 18:9 beeldverhouding hype

Doorgaans is Asus geen trendsetter als het gaat om het toepassen van nieuwe technologie. Met de Asus Zenfone Max Plus (M1) breekt men echter met die trend. Dit toestel beschikt immers over een groot beeldscherm welke vrijwel de gehele oppervlakte vult. Maar liefst 75 procent van het beeldscherm wordt bedekt door het 5.7 inch beeldscherm. De resolutie is hierbij vastgesteld op 1080 bij 2160 pixels waardoor beelden haarscherp weergeven worden. De behuizing lijkt van metaal gemaakt te zijn en is niet stof- en waterdicht. Wel biedt hij plaats aan de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te plaatsen. Deze eventuele tweede simkaart gaat niet ten koste van de mogelijkheid om een micro-SD kaart te plaatsen.

Asus Zenfone Max Plus (M1) specificaties

Onder de motorkap wordt de Asus Zenfone Max Plus (M1) aangedreven door een octa-core processor, namelijk de MT6750T van MediaTek. De kernen zijn geklokt op een snelheid van 1.5 GHz en worden ondersteunt door 2 of 3 GB aan werkgeheugen, afhankelijk van de versie. De beschikbare opslagcapaciteit verschilt eveneens per model: ofwel 16 ofwel 32 GB. De dubbele camera’s aan de achterkant beschikken over resoluties van 16 en 8 megapixels. Hierbij beschikt de hoofdcamera over een groothoeklens waardoor je gemakkelijk alles op één foto krijgt. De secundaire camera is met name handig voor het maken van portretfoto’s. Dankzij deze sensor kun je immers zogenoemde bokeh-effecten creëren.

Verder beschikt de camera over Full-HD opnamemogelijkheid, gezichtsherkenning en legio mogelijkheden voor het bewerken van materiaal. De selfie-camera heeft een 8 megapixelresolutie en maakt zodoende prima zelfportretten. De accucapaciteit bedraagt 4130 mAh en dat is fors. De meeste gebruikers moeten het zodoende gemakkelijk twee dagen op één lading uit kunnen houden.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones