Asus lanceert een nieuwe Asus ZenFone tijdens CES 2017

Asus lanceert een nieuwe Asus ZenFone tijdens CES 2017

Asus zal tijdens CES 2017 zijn nieuwe smartphone aankondigen. Het evenement vindt plaats op 4 januari 2017 en vandaag liet het bedrijf in een teaser video zien dat er in ieder geval één ZenFone verschijnt.

Het Taiwanese bedrijf is in Nederland vooral bekend van zijn laptops. Asus is echter ook een serieuze smartphone fabrikant. Met de ZenFone serie lanceerde het bedrijf al enkele snelle toestellen en was het de eerste met een Snapdragon 821 processor. Asus laat vandaag weten dat er 4 januari in ieder geval één smartphone wordt gelanceerd tijdens CES 2017. Of zijn het er twee? De teaser eindigt in ieder geval met een open einde. CES is één van de grote consumentenelektronica in de wereld. Een evenement dat door veel smartphone fabrikanten gebruikt wordt voor de lancering van een nieuwe smartphone. Het evenement vindt elk jaar plaats in januari in Las Vegas, Nevada.

Teaser ZenFone

De teaser laat ons twee kinderen zien en legt nadrukkelijk veel aandacht aan de twee lenzen van een verrekijker en een stijlvolle bril van het jongetje. Het tweetal gaat de natuur in gebruikmakend van techniek. Asus pronkt op het eind met twee gekleurde beelden van een mysterieuze smartphone. Een smartphone die volgens Asus: “Ongelooflijke ontdekkingsreizen zonder beperkingen,” mogelijk maken. Meer informatie geeft Asus ons niet in deze trailer. Onderaan kun je te trailer zien. Phonearena denkt dat het om de ZenFone 3 Zoom kan gaan. Het vermeende toestel is al eerder gespot op TENAA.

ZenFone 3 Zoom

ZenFone op 4 januari

Een mogelijke kandidaat om gelanceerd te worden is natuurlijk het toestel dat eerder deze maand gecertificeerd werd door TENAA in China. Volgens de geruchten krijgt dit toestel de naam ZenFone 3 Zoom. De smartphone is voorzien van dubbele hoofdcamera’s die optische zoom kunnen bieden. De optische zoom werkt hetzelfde als bij Apple’s iPhone 7 Plus. Deze telefoon zal echter geen high-end smartphone worden. Want de Asus wordt aangedreven door de mid-range Snapdragon 625 processor. Het toestel moet het doen met een 5,5-inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080. De telefoon komt in verschillende modellen. Een smartphone met 2 GB, 3 GB of 4 GB aan werkgeheugen en er is keuze uit 16 GB tot maximaal 64 GB intern geheugen. TENAA meldt een 16-megapixel camera hoofdcamera en een 13-megapixel selfiecamera. Het is helaas onduidelijk of beide hoofdcamera’s 16-megapixel camera’s zijn. De ZenFone wordt tot leven gebracht door een forse 4.850 mAh batterij.

Waarschijnlijk heet het toestel ZenFone 3 Zoom en maakt het de ZenFone 3 lijn compleet. We weten op dit moment ook niet of de telefoon richting Europa komt. Woensdag 4 januari weten we meer.

ZenFone 3 Zoom ZenFone 3 Zoom

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones