ASUS Z01B duikt op bij GFXbench

ASUS

In de database van GFXbench is een onbekende smartphone van ASUS opgedoken. Het betreft een phablet die luistert naar de naam ASUS Z01B. Als we de benchmarketeer mogen geloven heeft het toestel een chipset van Qualcomm, 2GB RAM en draait op de nieuwste Androidversie.

ASUS ZenFone 3

Roland Quandt: hij laat weer eens van zich horen. De twitteraar die bekend staat om zijn primeurs stuitte als eerste via de database van GFXbench op de ASUS Z01B. De echte naam van het toestel is weliswaar onbekend, maar volgens Quandt is het mogelijk de nieuwe ZenFone 3 Max/Laser.

Onder de noemer Zenvolution onthulde ASUS eind mei een drietal nieuwe smartphones: de ASUS ZenFone 3, ASUS ZenFone 3 Deluxe en ASUS ZenFone 3 Ultra. De eerste is een midrange phablet, de tweede het high-end model en de derde een mid-end telefoon. En niet zo heel gek lang geleden zag de ASUS ZenFone Pegasus 3 het levenslicht.

Maar het Taiwanese technologiebedrijf heeft nog meer voor ons in petto. Zo gaat het gerucht dat het bedrijf later dit jaar een ASUS ZenFone 3 Deluxe met Qualcomm Snapdragon 823 CPU op de markt wil brengen. Ook hebben we de naam ASUS ZenFone 3 Max in het verleden al eens voorbij zien komen. Roland Quandt zegt dit toestel mogelijk in de database van GFXbench is verschenen.

ASUS Zenfone Pegasus 3

ASUS Zenfone Pegasus 3

Specificaties ASUS Z01B

Volgens GFXbench heeft de ASUS Z01B een 5.5 inch scherm met Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Onder de motorkap heeft de fabrikant een Qualcomm Snapdragon 435 octacore-processor geplaatst. Deze achtkernige CPU is geklokt op een kloksnelheid van 1.4GHz. Deze chipset wordt aangevuld met een Qualcomm Adreno 505 GPU, 2GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Voor zover bekend is het geheugen niet uit te breiden met een microSD-kaart. Ook is er maar ruimte voor één simkaart.

Aan de achterkant heeft ASUS een 13 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser geplaatst. Voorop is een 8 megapixel selfiecamera te vinden. WiFi, Bluetooth en GPS zijn aanwezig, maar dat geldt niet voor een NFC-chip. Tot slot draait de phablet out-of-the-box op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

Zoals het er nu naar uit ziet gaat het nog wel even duren totdat de ASUS Z01B op de markt verschijnt. We hebben het toestel nog nergens gespot in de database van de Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), WiFi Alliance of Federal Communications Commission (FCC). GFXbench is de eerste die officieel melding maakt van de mogelijke specificaties van de ASUS Z01B. Over de adviesprijs kunnen we alleen speculeren, dus dat doen we op dit moment nog maar even niet.

Dit verhaal krijgt vast en zeker nog wel een staartje. Als dat zo is lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones