ASUS Z01RD met Snapdragon 845 gespot

ASUS Z01RD met Snapdragon 845 gespot

Er is een nieuwe, onbekende smartphone van ASUS gespot. Jammer genoeg zijn er geen foto’s beschikbaar, maar wel een online benchmark. Het gaat om de ASUS Z01RD. Volgens AnTuTu kunnen we een high-end vlaggenschip verwachten die onder meer met de Qualcomm Snapdragon 845 wordt geleverd.

Als we de laatste berichten mogen geloven staat ASUS op de vooravond van een grootschalige lancering. Zo vreemd is dat ook niet, want het Mobile World Congress (MWC) loert om de hoek. Wat we in ieder geval weten is dat we hier een gloednieuwe reeks kunnen verwachten: de ASUS ZenFone 5. Naast het reguliere model bestaat deze verder uit de ASUS ZenFone 5 Lite met vier camera’s en ASUS ZenFone 5 Max. Afgelopen week stuitten we op de ASUS ZenFone X00RD, een low-end budgettelefoon met Android Go. Tot slot hebben we zelfs geruchten over een gaming smartphone voorbij zien komen.

Nieuwe smartphone: ASUS Z01RD

Deze vermeende smartphone ‘voor en door gamers’ is misschien toch geen utopie. In de online benchmark AnTuTu komen we namelijk de ASUS Z01RD tegen. Als we de benchmark mogen geloven, is het toestel uitgerust met de nieuwste generatie Qualcomm Snapdragon 845 processor. Deze chipset vinden we alleen in de topmodellen van 2018 terug. Het is namelijk een octa-core processor die kloksnelheden tot wel 2,8 GHz haalt als je hem op zijn staart trapt. De processor is tevens uitgerust met een gloednieuwe grafische chip: de Adreno 630 GPU. Deze is naar eigen zeggen 30 procent krachtiger in het afwerken van graphics dan zijn voorganger, de Adreno 540. Tot slot heeft Qualcomm de Snapdragon 845 een speciale Secure Processing Unit (SPU) meegegeven. Daar wordt biometrische informatie zoals je vingerafdruk extra veilig opgeslagen. Wil je alles weten over de nieuwste chipset van Qualcomm? Lees dan het onderstaande artikel.

Dit moet je weten over de Snapdragon 845

De ASUS Z01RD is niet alleen uitgerust met een gloednieuwe en krachtige processor en grafische chip. Ook herbergt hij maar liefst 6 GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit valt wel enigszins tegen voor een vlaggenschip. Deze bedraagt namelijk slechts 32 GB. De meeste vlaggenschepen hebben tegenwoordig standaard 64 GB, zoals de Samsung Galaxy S8. Verder zien we in AnTuTu een opmerkelijke schermresolutie. Volgens de online benchmark bedraagt deze 2246 bij 1080 pixels. Dit is mogelijk een aanwijzing dat hij, net als de iPhone X, een inham aan de bovenkant van het scherm heeft. Tevens is het een teken dat hij wellicht geen 16:9, maar 18:9 display heeft. Geruchten hierover gaan al een tijdje de ronde op internet. Tot slot vermeldt AnTuTu dat de ASUS Z01RD out-of-the-box op Android 8.0 Oreo draait.

MWC

Op dinsdag 27 februari houdt ASUS een persconferentie in Barcelona. Dan hopen we meer te horen over deze mysterieuze telefoon. Is het een gaming smartphone? Of is het gewoon een vlaggenschip met topspecificaties? Volgende week krijgen we hopelijk het antwoord op deze vraag. Wij zitten er al klaar voor, jullie ook?

Bekijk het laatste nieuws over Asus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones