Asus Zenfone 3 Max ontvangt Android 7.1.1 update

Asus Zenfone 3 Max ontvangt Android 7.1.1 update

De Asus Zenfone 3 Max ontvangt de nieuwste Android update welke het apparaat bijwerkt naar versie 7.1.1 Nougat. Opvallend is hierbij dat producent Asus enigszins onduidelijk is voor welke telefoon het de update uitbrengt. In het begeleidende persbericht is immers wellicht sprake van een tikfout. Hoe dit verhaal precies zit en wanneer je de update op jouw toestel mag verwachten, lees je in dit artikel.

Zenfone 3 Max, of toch Zenfone 3 Premium?

Ook de Asus Zenfone 3 Max blijft voorlopig voorzien van de nieuwste Android versie. Op het officiële Asus forum wordt namelijk melding gemaakt van een aankomende update voor dit toestel. Het lijkt er echter wel op dat de mensen bij Asus die het persbericht hebben geschreven wellicht een foutje hebben gemaakt. In de titel van het bericht spreekt men immers van een aankomende update voor de Asus Zenfone 3 Max, terwijl in de beschrijving even verderop de Zenfone 3 Premium wordt genoemd. Of het een tikfout is of niet, blijft voorlopig onbekend. Wij vermoeden echter dat de update voor de Zenfone 3 Max zal zijn, aangezien het bericht in meerdere talen is vertaald en steeds dit toestel wordt genoemd. Een tikfout of niet? Beoordeel zelf:

Hoe dan ook, de update krijgt build nummer 14.0200.1704.119 mee en zorgt ervoor dat jouw toestel wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, te weten 7.1.1 Nougat. Deze update zorgt er voor dat jouw toestel onder meer voorzien wordt van de nieuwste standaarden op het gebied van bestandsbeveiliging. Daarnaast herbergt deze update enkele andere, innovatieve functies zoals de mogelijkheid om notificaties te bundelen.

Ook herbergt de nieuwste update een ingebouwd blauw-licht filter. Deze functie is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het programma Flux op je computer en zorgt ervoor dat er minder schadelijk, blauw licht door je scherm wordt gestraald richting je ogen. Dit is naast dat het beter is voor je ogen, onder meer bevorderlijk voor een goede nachtrust. De update rolt vanaf nu uit en zal vermoedelijk binnen enkele dagen op jouw toestel aangeboden worden. Hij rolt OTA (Over The Air) uit, wat inhoudt dat je vanzelf een pop-up bericht krijgt zodra de update gereed is om geïnstalleerd te worden.

Over de Asus Zenfone 3 Max

De Zenfone 3 Max is een relatief handzaam toestel met een schermgrootte van 5.2 inch van computergigant Asus. Telefoons van deze producent zijn niet populair, maar daardoor niet minder goed. Zonder meer de meest opvallende functie van de Zenfone 3 Max is de gigantische batterij. De batterij herbergt immers een capaciteit van maar liefst 4130 mAh. Dit is bijna anderhalf keer zoveel als in vele andere telefoons aanwezig is. Verder is het toestel van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een 13 megapixel camera aan de achterkant, quad-core processor en vingerafdruksensor aan de achterkant.

 

 

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones